Perjantain Tuumaustunnilla puhunut puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps.) muistutti siitä, mikä erottaa perussuomalaiset kaikista muista. Halla-ahon mukaan julkisen vallan tulee ajaa Suomen ja suomalaisten etua. Tätä perussuomalaiset kutsuvat sisäiseksi solidaarisuudeksi.

– Ohjenuorana pitää olla puolueen linja, ei se, mitä gallupeissa tapahtuu. Toisaalta meidän pitää entistä voimakkaammin keskittyä juuri poliittisiin kysymyksiin, koska ne koskettavat ihmisten elämää, Halla-aho taustoitti.

Tuumaustunnin videotallenne. Halla-ahon osuus alkaa kohdassa 6 min 30 sek.

Halla-ahon mukaan sanailu sinisten kanssa on syytä lopettaa, vaikka itse kullakin on ymmärrettävästi kiusaus osallistua siihen.

– Sinisille meitä vastaan hyökkäily on ainoa keino saada julkisuutta, muille puolueille tämä riitely on herkkua, mutta meille siitä on haittaa.

Entä mikä on se poliittinen linja, johon pitää keskittyä?

– Kesäkokouksessaan elokuussa eduskuntaryhmä tiivisti ja kiteytti linjamme sanoihin ”Kansallinen etu ja sisäinen solidaarisuus”. Tämä on myös tällä viikolla julkaistun vaihtoehtobudjettimme nimi. Kansallinen etu tarkoittaa sitä, että meidän mielestämme suomalaisen julkisen vallan ensisijainen tehtävä on toimia Suomen ja suomalaisten edunvalvojana. Ei siis esimerkiksi poliittisten tai taloudellisten intressiryhmien tai monikansallisten suuryritysten edunvalvojana, eikä ensisijaisesti muiden maiden kansalaisten edunvalvojana.

– Solidaarisuudella taas tarkoitamme sitä, että julkisen vallan tehtävä on edistää kaikkien suomalaisten etua. Meidän positiivinen visiomme on Suomi, jonka jokainen suomalainen voi kokea olevan myös hänen asiallaan. Nämä arvovalinnat erottavat meidät voimakkaasti muista puolueista.

SUOMEN UUTISET