Toimi Kankaanniemi on tästä päivästä alkaen rivikansanedustaja. Asiasta päättivät perussuomalaisten ryhmäjohtaja Jari Lindström ja puheenjohtaja Timo Soini kahdenkeskisessä neuvottelussaan maanantaina iltapäivällä. Lindström kertoi päätöksestä tiedotusvälineille puoli kolmen jälkeen hallitusneuvottelujen kokouspaikalla valtioneuvoston juhlatiloissa Smolnassa.

Kankaanniemi oli maanantaihin saakka hallitusneuvottelijana rakenneuudistuksia koskevassa työryhmässä. Ryhmä käsitteli sosiaali- ja terveydenhuollon, valtion- ja aluehallinnon ja kuntien tehtäviä.

Maanantaina tuli kuitenkin julkisuuteen Keskisuomalaisen uutinen, jonka mukaan Kankaanniemi oli lähettänyt seksuaalisia ehdotuksia sisältäneitä facebook-viestejä naisille, joita ei lehden mukaan tuntenut. Naiset olivat mukana tai olleet olleet perussuomalaisten toiminnassa.

Tällä loppuun käsitelty

Kankaanniemi ei ole enää hallitusneuvottelija. Hän on rivikansanedustaja. Tämä on rangaistus, jonka hän saa. Asia on tällä loppuun käsitelty, Lindström sanoi lukuisalle toimittajajoukolle.

Lindström sanoi saaneensa Kankaanniemeltä tekstiviestin juuri ennen tiedotustilaisuutta. Hän sanoi Kankaanniemen olleen pahoillaan. Samalla hän sanoi, että tällainen on kiusallista kaikille. Hän sanoi paheksuvansa kansanedustajan käytöstä: tuollainen ei sovi kenellekään.

Lindström sanoi yrittäneensä soittaa Kankaanniemelle, joka ei vastannut puhelimeen.

– Mieluummin keskustelisin suoraan, olisin halunnut kuulla hänen sanomansa, nyt olen tiedotusvälineiden armoilla, Lindström pahoitteli.

Kankaanniemi myönsi Keskisuomalaisessa olleensa tyhmä ja harkitsematon ja pyysi anteeksi lehden välityksellä ja sanoi pitäneensä anteeksi asianosaisilta jo muutenkin.

Kankaanniemi toimi kristillisten kansanedustajana 1987-2011 ja nousi viime vaaleissa uudelleen perussuomalaisten listoilta eduskuntaan. Hän toimi kehitysyhteistyöministerinä Esko Ahon (kesk.) hallituksessa 1991-1994 ja kristillisten puheenjohtajana 1989-1995.

Veli-Pekka Leskelä