Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio katsoo, että pääministeri Marinin hallitus teki suuren virhearvion EU:n ennallistamisasetukseen liittyvässä kannanmuodostuksessa.

– Hallitus on tulkinnut, että ennallistamisasetus on toissijaisuusperiaatteen mukainen eli kuuluu EU:lle. Kyse on kuitenkin meidän metsistämme. Miten hallituspuolue keskusta saattoi antaa tällaisen kannanmuodostuksen tapahtua? Ville Tavio moittii.

Ministeriasema piti turvata

Tavion mukaan keskustan toimintaa selittää vain se, että puolueen ministerit halusivat säilyttää omat asemansa.

– Keskusta antoi taas tukensa vihervasemmistolle pysyäkseen ministeriauton kyydissä. EU-liittovaltiolle aiotaan antaa ennallistamisasetuksella lisää valtaa meidän metsänhoitoomme ja rahankäyttöömme, Tavio sanoo.

Suomi taas suurimpia maksajia

– Marinin hallituksen pitäisi olla koko unionin kriittisin hallitus tätä asetusta kohtaan, sillä Suomi on jo unionin metsäisin maa ja asetuksen toimeenpanon kustannukset olisivat Suomelle erityisen korkeat. Kulut kohoaisivat toteutuessaan Suomen osalta arviolta 0,39 prosenttiin bruttokansantuotteesta, kun EU:n keskitaso olisi vain 0,06 prosenttia. Nykyisellä bruttokansantuotteellamme tämä tarkoittaa yli 900 miljoonan euron, mahdollisesti jopa miljardin euron kustannuksia, Tavio toteaa.

Tavion mielestä ennallistamisasetus on jälleen yksi osoitus siitä, että hallituksen pitäisi muuttaa ajattelutapansa Euroopan unionin suhteen.

– Pienet jäsenmaat eivät voi luottaa EU:n hyväntahtoisuuteen vaan maiden on itse ajateltava kansallista etuaan. Mitä nopeammin tämä myönnetään hallituksessa, sen parempi Suomelle, Tavio kiteyttää.

Suomen Uutiset