Pääministeri Sanna Marinin (sd.) johtama hallitus vastaa huomenna keskiviikkona opposition välikysymykseen EU:n ennallistamisasetuksesta. Vastauksen muotoilu on osoittautunut erittäin vaikeaksi erityisesti keskustalle. Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra pohtii, mahtaako hallitus edes pysyä kasassa keskiviikkoon asti.

Perussuomalaiset, kokoomus, kristillisdemokraatit ja Liike Nyt jättivät lokakuun lopussa välikysymyksen hallituksen EU-vaikuttamisen laiminlyönneistä niin sanotussa ennallistamisasetuksessa, jolla tulisi olemaan dramaattisia vaikutuksia Suomen metsä- ja maatalouteen.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra tuo esille Facebookissa, että asetus on jälleen uusi esimerkki EU:n pyrkimyksessä laajentaa toimivaltaansa jäsenvaltioiden kustannuksella.

Suomessa EU:ta myötäilevä ilmastohallitus

Purra kirjoittaa:

– Siinä, että EU on metsiemme kimpussa, vaikka ne eivät sille kuulu, ei ole mitään ihmeellistä. EU tunkeutuu jatkuvasti asioihin, jotka eivät sille kuulu. Tätä tapahtuu yhä enemmän ilmasto- ja ympäristöpolitiikassa. Esityksiä on valtava määrä, ja lisää tulee.

– Tietenkään Marinin-Saarikon ilmastohallitus ei taistele vastaan. Miksi se niin tekisi? Kyseessähän on politiikka, jota se haluaa edistää. Vähän hallitus nyt kakoo, mutta kuulkaa, se johtuu vain lähestyvistä vaaleista. Ja siitä, että kansalaiset ovat vihaisia. Älkää luulko, että heillä muuten mitään ongelmaa olisi.

Vihreä yltiöpäisyys vie rahat ja hyvinvoinnin

Purra huomauttaa, että perussuomalaiset on Suomen ainoa puolue, joka kyseenalaistaa vihreän hölmöyden, joka on sokaissut muut puolueet.

– Vihreä yltiöpäisyys vie rahat, se vie teollisuuden, se vie päätösvallan, se vie metsät, se vie työpaikat, se vie hyvinvoinnin.

– Hallitus vastaa opposition välikysymykseen keskiviikkona. Jos pysyy pystyssä siihen saakka.

Suomen Uutiset