Kokoomuksen hurjaksi äityneistä juhlista kantautuu lisää outouksia. MTV3 uutisoi ensin kansanedustaja Tapani Mäkisestä, joka otti sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikon syleilyynsä ja romahti sitten lattialle. Aiheesta kirjoitti myös Ilta-Sanomat. Molemmat mediat päätyivät sensuroimaan valokuvan, jossa parkettia partaveistellyt Mäkinen makaa naureskellen kaatuneen, vähemmän huvittuneen daaminsa vieressä.

25568124-jussinukari_risikko

MTV3 kirjoitti uutisensa loppuun: ”Kuvagalleriasta on poistettu aiemmin julkaistu kuva Risikosta ja Mäkisestä tanssilattialla”. Ilta-Sanomat puolestaan kirjoitti: ”Jutusta poistettu toinen kuva kello 21.49”. On epäselvää, miksi kyseinen kuva on sensuroitu kahden kaupallisen mediatalon sivuilta. Kuva on varsin helposti hankittavissa STT-lehtikuvan kuvapankista.

Kaatumiskuvaan liittynyt sensurointi ei kuitenkaan jäänyt ainokaiseksi.

Paikalla ollut Iltalehdelle kuvannut valokuvaaja Matti Matikainen kertoo hämmästyneenä illan kokemuksistaan.

– Tilanne lähti siitä, että olin iltajuhlassa ostetulla illallislipulla. Lähdin hakemaan kahvia, ja törmäsin kokoomuksen viestintäpäällikkö Lasse Pipiseen. Hän sanoi: ”Ethän ota kuvia. Täällä ei saa ottaa kuvia. ”

Heti tämän jälkeen järjestysmiehet saattoivat Matikaisen narikkaan ja pyysivät häntä jättämään kameransa sinne. Matikaisen mukaan koko hänen 30-vuotisen uransa aikana ei akkreditoidulta kuvaajilta ole tällä tavalla poistettu kameroita. Tilanteen kummallisuutta korostaa se, että samaan aikaan Ylen ja Sanoma-konsernin edustajat saivat kuvata vapaasti.

– On häkellyttävää, että toiset mediat saavat toimia vapaasti, mutta toisia medioita rajoitettiin, Matikainen toteaa.

– Yleensä puoluekokouksissa päinvastoin kehotetaan kuvaamaan. Hyvin erikoinen on kokoomuksen touhu tässä asiassa.

PS VERKKOTOIMITUS