Perussuomalaisten kansanedustaja, sivistysvaliokunnan jäsen Ari Koponen toivoo hallitukselta toimia kirjallisuuden tukemiseksi. Koponen antaa toimenpidealoitteessaan tukensa kustannus- ja kirjailijajärjestöille ja ehdottaa, että työnantajan tarjoamaa virike-etuutta voisi käyttää myös kirjallisuuden ostamiseen.

– Hallituksen toimikausi alkaa tulla päätökseensä, mutta virikesetelien käyttöalueen laajentaminen kirjojen ostamiseen olisi todella nopea, vaivaton ja valtiolle kustannusneutraali toimi toteuttaa. Kulttuurisetelit ovat työnantajien työntekijöilleen kustantama etuus, selittää perussuomalaisten kansanedustaja Ari Koponen.

Kirjallisuus toistaiseksi edun ulkopuolella

Virikeseteli on työnantajan tarjoama etu, jolla tuetaan työntekijöiden liikuntaa ja kulttuuriharrastuksia. Lukemisharrastukseen seteliä ei voi käyttää, sillä kirjallisuus on jätetty edun ulkopuolelle.

– Kirjallisuuden ja lukemisharrastuksen myönteiset vaikutukset hyvinvointiin ja terveyteen ovat niin ikään kiistattomat. Lukeminen oli myös niitä harvoja kulttuurielämän muotoja, joita koronapandemian aikaan oli mahdollista harrastaa, komppaa Koponen kustannus- ja kirjailijajärjestöjen viestiä.

Suomen Uutiset