Opetushallituksen työntekijämäärä paisuu samaan aikaan kun oppilaiden määrä vähenee ja oppimistulokset heikkenevät. Perussuomalaisten kansanedustajan, sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja Ari Koposen näkemyksen mukaan tilanne on suorastaan irvokas.

– Hallinto paisuu paisumistaan, ja kaiken maailman hankehumppaan lapetaan rahaa yhä enemmän opetushallituksessa. Tässä tilanteessa pitää keskittyä perusasioihin eli kouluun, oppimistuloksiin ja tarpeelliseen tukeen oppilaille, Ari Koponen painottaa.

Koulujärjestelmän tila on katastrofaalinen

Vuodesta 2020 vuoteen 2023 opetushallituksen henkilömäärä on kasvanut 57 työntekijällä. Henkilöstön kasvun suurin syy on kansainvälisten tehtävien lisääntyminen, mitä Koponen pitää käsittämättömänä. Henkilöstön paisuminen syventää tarvetta leikata opetushallitukselta.

– Suomen koulujärjestelmän tila on katastrofaalinen! Mitä tekee opetushallitus? Paisuttaa kansainvälistä toimintaa. Tilanne vaatii korjausta ja opetushallituksen laittamista leikkuriin. Tässä taloudellisessa alhossa ei ole varaa mihinkään ylimääräiseen, Koponen jyrähtää.

Suomen Uutiset