Tuore tutkimus osoittaa, että sosiaalisen median käyttö heikentää koulumenestystä. Kansanedustaja ja sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja Ari Koponen ei ole millään tavalla yllättynyt tutkimuksen tuloksesta ja toivoo tämän herättävän niin koulut kuin vanhemmat.

– Minä ja puolueeni olemme puhuneet jo pitkään, että koulut tulisi rauhoittaa kokonaan älyttömiltä älyvempaimilta. Kyllä vanhempienkin on aika herätä ruususen unesta ja asettaa myös rajoja. Ne ovat rakkautta, Ari Koponen ohjeistaa.

Ei enempää digihömppää oppimisen esteeksi

Tutkimuksessa tutkittujen tyttöjen ruutuaika oli keskimäärin miltei kuusi tuntia päivässä, ja niistä neljä tuntia meni somen seuraamiseen. Koponen kertoo, että tutkimuksissa on jo aiemmin selvinnyt, että ruutuajalla on kiistattomia vaikutuksia uneen, masennukseen, keskittymiseen sekä häiriökäyttäytymiseen.

– Some saastuttaa lastemme aivot. Jopa 23 prosenttia suomalaisista kärsii kännykkäriippuvuudesta. Nyt ei todellakaan tule lisätä mitään digihömppää kouluihin lastemme oppimisen esteeksi, Koponen parahtaa.

Eurovaaleissa ehdolla oleva Koponen kertoo myös olevansa valmis rajoittamaan somepalveluiden käyttöä alaikäisiltä. Hän edistäisi Euroopan parlamentissa someen 16 vuoden ikärajaa.

Suomen Uutiset