Opettajat ovat nostaneet keskusteluun peruskoulun vaatimustason romahduksen. Perussuomalaisten kansanedustaja ja sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja Ari Koponen on myös erittäin huolissaan koulujen vaatimustasosta. Koposen mukaan suunnan kääntäminen on vaikeaa, mutta täysin välttämätöntä.

– Me perussuomalaiset olemme puhuneet jo vuosia tästä, ja nyt vihdoin muuallakin herätään. Ihan oppimateriaaleista lähtien vaaditaan vähemmän ja vähemmän koko ajan. Hallitus tekee paljon korjaavia toimenpiteitä, mutta kun järjestelmää on rapautettu vuosikausia, niin korjaaminen ei tapahdu hetkessä, Ari Koponen kommentoi.

Säälivitosia ei pidä antaa

Hallituksen korjaustoimenpiteitä oppimisen tason nostoon ovat oppimisen tuen uudistus, perusopetuksen rahoituksen tason nosto, kurinpitotoimien lisääminen opetushenkilöstölle, tarpeellisten pienryhmien mahdollistaminen sekä äidinkielen ja matematiikan vuosiviikkotuntien lisääminen. Koponen myös huomauttaa, ettei niin kutsuttuja säälivitosia tule antaa.

– Jos ei osaa edes välttävällä tavalla opetettavia asioita, silloin ei voi päästä luokalta seuraavalle, Koponen vaatii.

– Oppimisrauhan merkitystä ei voi korostaa liikaa, kun puhumme oppimistuloksista. On täysin järjetöntä, etteivät koulunkäynninohjaajat voi poistaa oppilasta luokasta tai takavarikoida aineita ja esineitä. Tähän on saatava muutos, Koponen murahtaa.

Suomen Uutiset