Ruotsidemokraatit on tähän mennessä profiloitunut lähinnä maahanmuuttokriittiseksi oikeuden ja järjestyksen puolueeksi. Linja ei nyt muutu mutta se levenee: on tullut aika pelastaa ruotsalainen peruskoulu. Oppimisen vapaa pudotus on katkaistava ja järjestys palautettava luokkahuoneisiin.

Kouluihin on palautettava positiivinen oppimisympäristö ja opetus on saatava entistä enemmän faktapohjaiseksi hömppähumpan sijaan. Jimmie Åkessonin sanoin on ”taisteltava hallitsemattoman maahanmuuton seurauksia vastaan”.

– Ruotsin koululaitos on vedettävä ylös suosta, Åkesson linjasi puheessaan Almedalenin politiikkaviikolla.

– Tänään ruotsalaiskouluissa rekrytoidaan huomisen kylmäveriset murhaajat, hän jatkoi ja totesi koulun olevan tällä hetkellä vapaassa pudotuksessa.

Paradigman muutosta tarvitaan

– Tulokset ovat surkeita, järjestys on hakoteillä. Kaikki tämä on paljolti seurausta yhteiskunnan yleisestä kehityskulusta.

– Paradigman muutosta tarvitaan myös koulupolitiikassa, Åkesson pohti TT:n kiertoartikkelissa ennen Almedalenin puhettaan.

Kouluihin tarvitaan siis kovempia otteita. Jos oppilaan ruotsin kieli ei suju tai muu tietopohja on hutera, on edessä kertausvuosi. Väkivaltaa vastaan taistellaan erottamalla kiusaajat ja pahoinpitelijät koulusta.

Valta takaisin opettajille

Opettajille on annettava kadotettu valta takaisin ja toista poskea ei tarvitse enää kääntää häiriköille. Opettajilta on toisaalta vietävä oikeus pukeutua perinteiseen niqabiin, burkaan tai huiviin.

– Jos koulun henkilökunta pukeutuu naisia sortaviin symboleihin, se lähettää melko oudon signaalin oppilaitoksesta ja on mielestäni täysin sopimatonta, Åkesson toteaa Aftonbladetissa.

Koulut, jotka eivät täytä ruotsidemokraattien normeja pitäisi sulkea. Olipa kyse sitten ”muslimien vapaakouluista” tai ”poliittisista wokeinstituutioista”.

Jako kahteen

Åkesson on suivaantunut demareiden hellimästä ajatuksesta eli koululaisten ”pakkosiirroista” eri väestöryhmien sekoittamiseksi. Kyseessä on hänen mielestään integraatio ”sen epämiellyttävimmässä muodossaan”.

Ruotsalaisten on nyt valittava kahden täysin erilaisen poliittisen linjan välillä.

– Joko pakkointegraatiosta monikulttuuriseen kaaokseen tai vaatimus ruotsalaisten normien ja arvojen hyväksymisestä, Åkesson tiivistää.

– Ihmiset ovat itse tehneet päätöksen muuttaa tänne ja heidän on siten sopeuduttava ilman meille ruotsalaisille esitettyjä vaatimuksia.

SUOMEN UUTISET