100 000 ihmistä maksoi koronatestistä 1 500 kruunua päästäkseen matkustamaan maailmalle. ”Doktorgruppen” ei poliisin epäilyjen mukaan analysoinut testituloksia, vaan kirjoitti kaikille halukkaille ja maksukykyisille terveen paperit. Pääepäillyt ovat karussa ja etsintäkuulutettuja.

Lääkäri Hammad Al-Saaid on poliisin epäilyjen mukaan jutun pääepäilty. Hän ja kaksi muuta henkilöä ovat etsintäkuulutettuja epäiltynä muun muassa törkeästä tartuntataudin levittämisestä, törkeästä vaaran aiheuttamisesta toisen hengelle ja terveydelle sekä petoksesta. Kolme muuta epäiltyä ovat pidätettyinä poliisin suojissa.

Doktorgruppen (lääkäriryhmä) tarjosi Covid-19-pikatestejä 500 kruunulla. Myös vasta-ainetestejä on ollut tarjolla. Vastaus luvattiin kuudessa tunnissa. Negatiivisen testituloksen saanut kuluttaja on sitten voinut Expressenin tietojen mukaan ostaa 1 000 kruunulla todistuksen, jonka avulla tämä on päässyt matkaan maailmalle. Poliisin epäilyjen mukaan näytteitä ei kuitenkaan ole analysoitu.

Tukholma katkaisi yhteistyön

Hammad Al-Saaid on hoitoalan start up -yrittäjä, jolla on ollut kohunkäryisiä hoivakeskuksia Tukholman seudulla Kistassa, Märstassa ja Tyresössä. Pelkästään konsernin näiden yksiköiden liikevaihto oli 43,8 miljoonaa kruunua vuonna 2019, tuplasti enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Tukholman hoitoalue lopetti yhteistyön yrityksen kanssa maaliskuussa, kun tilinpidossa ilmeni verottajan mukaan miljoonaluokan epäselvyyksiä. Hoitoyksiköiden tarkastuksissa ilmeni myös lääkkeiden käsittelyssä vakavia puutteita.

Jutun pääepäilty on tullut tunnetuksi myös televisiosta, jossa hän on esitellyt ”Doktor Pepper”-robottia, joka voisi auttaa potilaita verenpaineen mittaamisessa konsernin hoitolaitoksissa.

SUOMEN UUTISET