Suomea viedään nyt väärään suuntaan, kohti Euroopan liittovaltiota, Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari varoitti MTV:n vaalitentissä. Huhtasaaren mielestä presidentti Sauli Niinistön ulkopoliittisesta kokemuksesta ei ole mitään hyötyä, jos se osaaminen on valjastettu väärän tavoitteen ajamiseen.

Laura Huhtasaari katsoi kansanliikkeen ehdokkaan Paavo Väyrysen tulon presidentinvaalikisaan olevan vain hyvä asia, vaikka Väyrynen hakeekin kannatusta samanlaisista, eurokriittisistä äänestäjistä kuin Huhtasaari.

– Eihän minun kannatus ole muuttunut Paavo Väyrysen mukaan tultua. Eikä se ole mikään pettymys minulle.

Huhtasaari epäilee, että Väyrysen mukaantulo on pettymys Keskustalle, koska Keskusta asetti Matti Vanhasen ehdokkaaksi jo hyvin kauan sitten juuri estääkseen Väyrysen ehdokkuuden.

– Minusta on hyvä että Paavo on mukana ja se on tuonut näihin keskusteluihin mukavaa säpinää. Ja sillä tavalla ei sitten pystytä myöskään minua sivuuttamaan niin helposti, kun meitä on kaksi jotka kritisoimme EU:ta, Huhtasaari kommentoi.

Väyrysellä ja Niinistöllä on kokemusta mutta huonot näytöt

Toimittajat Antonia Berg ja Vesa Kallionpää hiillostivat Huhtasaarta eri yhteyksissä ja moniin kilpakumppaneihin verraten kokemuksen puutteesta. Väyrynen kritisoi EU:ta jo silloin kun Huhtasaari oli pikkutyttö, Kallionpää muistutti.

– Kun Paavo Väyrynen oli europarlamentissa meppinä, niin hänhän äänesti sen puolesta että Kreikka otettiin mukaan euroon – jokainen voi sitten miettiä, että millä tavalla hänen EU-kriittisyytensä tai maahanmuuttokriittisyytensä on uskottava, Huhtasaari vastasi.

Huhtasaari huomautti myös siitä, että Euroopan parlamentissa Väyrynen äänesti turvapaikanhakijoiden taakanjakomekanismiasiasta tyhjää kun Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ainoana suomalaisena meppinä äänesti sitä vastaan.

Toimittajat muistuttivat, että Niinistöllä oli jo ensimmäisen kautensa alussa ministerikokomusta ja myös ulko- ja turvallisuuspoliittisesta ministerivaliokunnasta, vaikka pitkälti talousihmisen maineessa olikin.

Huhtasaari vastasi lähteneensä presidenttiehdokkaaksi sen takia, että Suomen suunnan pitää muuttua.

– Mitä hyötyä siitä kokemuksesta on, jos me viedään Suomea väärään suuntaan, Huhtasaari kysyi.

– Presidentti Niinistö on viemässä Suomea kohti federalistista EU:ta. Suomesta tulee EU-maakunta. Meiltä viedään päätösvalta pois.

Suomen Uutiset