Lähi-idässä tehtyjen tutkimusten mukaan itsemurhapommittajat ovat olleet usein hyvin toimeentulevia ihmisiä, joilla on ollut tulevaisuudensuunnitelmia. Näin totesi terrorismitutkija Leena Malkki HS:n haastattelussa. Kyse ei siis ole syrjäytyneistä tai rasistisesti sorrettuista ihmisistä. Siksi demareiden, vihreiden ja jopa Kepun johtavien poliitikkojen vaatimukset maahanmuuttopolitiikan lieventämisestä aina perheenyhdistämisen helpottamista myöten, ovat lapsellisia ja poliittisesti epäuskottavia. On vaarallista käyttää terrorismia sisäpolitiikan astinlautana Sipilän hallituksen maahanmuuttopolitiikan löysentämiseksi, varoittaa eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Leena Meri (ps.).

– Todelliset terrorismin juuret ovat Isisin kalifaattijulistuksessa. Isis pitää kalifaattiaan muslimien luvattuna maana. Sen vastakohtana on islamille vihamielinen pakanoiden maa. Isis on totalitaarinen diktatuuri, joka pitää vihollisina kaikkia, jotka eivät kannata sitä – jopa muita islaminuskoisia. Kun tämä tosiasia tunnustetaan, niin silloin osataan ryhtyä oikeisiin toimiin joilla terrorismia voidaan torjua, Meri toteaa.

– Isis on käyttänyt hyväkseen hallitsematonta pakolaisvirtaa ja EU:n lepsua maahanmuuttopolitiikkaa tuodakseen Eurooppaan omat sotilaalliset solunsa. Supon ja sisäministeriön tietojen mukaan maassamme on jo kymmeniä henkilöitä, joilla on kytkökset terrorismiin. Nykyinenkin ulkomaalaislaki antaa oikeuden ottaa tällaiset henkilöt kiinni ja poistaa maasta. Lakia on nyt noudatettava täysimääräisesti.

– Jokaisesta ilman papereitakin maahamme tulleista on otettu sormenjälkitunnisteet. Nyt näitä tietokantoja on verrattava EU-maiden sähköisiin rekistereihin. Lisäksi Irakin ja Somalian kanssa on vaihdettava vastaavat tietokannat. Vain näin voidaan tehokkaasti seuloa henkilöt, joilla on jo olemassa terrorismikytkökset.

Yksi tehokkaimmista keinoista terrorisminuhkan ehkäisemiseksi on varmistaa, että kielteiset turvapaikkapäätökset saaneet henkilöt myös poistuvat maasta välittömästi. On vaarallista ja vastuutonta minkään tahon, edes kirkon ryhtyä piilottelemaan ja suojelemaan laittomasti maassa olijoita, korostaa varapuheenjohtaja Meri.