

LEHTIKUVA/KUVITUSKUVA
Mäkelä: Maahanmuutto tiukentuu vain perussuomalaisia äänestämällä
Perussuomalaisten kansanedustaja Jani Mäkelä muistuttaa, että vaikka maahanmuuttokriisiin vaikutetaan kansainvälisin ja kansallisin toimin, myös pian vaaleissa valittavat kuntapäättäjät ratkaisevat monia maahanmuuttoon liittyviä kysymyksiä.
– Tämä on arvokysymys; ketä asetetaan etusijalle vaikeassa taloudellisessa tilanteessa? Mäkelä kysyy.
Muut puolueet hamusivat pakolaisia
Mäkelä kertoo, mitä tapahtui kuluneella valtuustokaudella hänen kotikaupungissaan Lappeenrannassa.
– Valtuustokauden alussa kaupungille laadittiin strategiaa. Esitys sisälsi kirjauksen siitä, että Lappeenranta olisi ”monikulttuurinen” kaupunki. Mielestäni tällaisen ideologisen tavoitteen asettaminen ei ollut perusteltua. Esitin tavoitteen korvaamista eteläkarjalaisuudella ja kansainvälisyydellä. Perussuomalaisen ryhmän yksimielisesti tukema esitykseni äänestettiin nurin murskaluvuin muiden puolueiden toimesta.
– Kaupunginhallitus päätti loppuvuodesta 2013 vastaanotettavien pakolaisten määrästä. Aiemmin otettiin vastaan suhteessa väkilukuun, nyt tämä määrä moninkertaistettaisiin. Kaupungissa oli juuri tehty vaikeita säästöpäätöksiä ja veronkorotuksia, joten en voinut hyväksyä tätä. Esitin vanhassa kiintiössä pitäytymistä. Esitykseni raukesi, kun kukaan muista kaupunginhallituksen jäsenistä ei sitä kannattanut, Mäkelä kertoo.
Vastakaikua vain perussuomalaisilta
Mäkelä huomauttaa Uuden Suomen blogissaan, ettei asia ei muutu itsestään mihinkään.
– Vain perussuomalaisten ehdokkaiden enemmistö on vaikkapa sitä mieltä, että turvapaikanhakijoiden kuntapaikkojen määrää ei tule lisätä. Jos äänestäjä pitää tärkeänä maahanmuuton määrän vähentämistä ja laadun parantamista, voikin sanoa, että tähän toiveeseen tulee vastakaikua vain perussuomalaisten suunnalta.
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Ronkainen: Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet palautuskeskuksiin – ”Palveluiden poisto lisää lähtöhaluja”

Raatikainen: Monikulttuurisuus ei toimi – ”Sharia-laki tai pakkoavioliitot eivät kuulu Suomeen”

Elo ja Meri: Paperittomien ei pidä saada täyttä toimeentulotukea – ”Ruoka, majoitus ja menolippu kotimaahan riittävät”

Tuohtunut Hakkarainen Saarijärven vanhempainillassa: ”Miten voi olla mahdollista, että tänne tullaan muka sotapakolaisina ja tehdäänkin rikoksia”

Aikuiset turvapaikanhakijat hamusivat lapsille tarkoitettua etua, valtuutetulta kupit nurin

Ronkainen: ”Kunnille tiedossa pommi, kun laittomasti Suomeen jäävät lampsivat toimeentuloluukulle”
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Hallitus selvittää maahanmuuttajien arvot: ”Lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”
Maahanmuutto- ja integraatiopolitiikan pitää perustus tosiasioihin, ei näppituntumaan saatikka oletuksiin. Näin ajattelee tuore opetus- ja integraatioministeri Simona Mohamsson (ent. Mohammad). Yhteiset tasavertaisuuteen perustuvat arvot on hyväksyttävä, sillä ”lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”.

Päivän pointti: Toksinen vallankäyttö, toiminnan ristiriitaisuudet ja kasvava tyytymättömyys Pride-liikkeen sisällä herättävät pohtimaan, joko Pride-aikakausi on tullut päätökseensä

Työelämägallup: Vain vajaa puolet ammattiliiton jäsenistä tietää, että työttömyysturva ei edellytä liiton jäsenyyttä
Ammattiliittoon kuuluminen ei itsessään takaa turvaa työttömyyden varalta. Turvan takaa työttömyyskassan jäsenyys. Tämä ei ole selvää läheskään kaikille ammattiliittojen jäsenille.