Perussuomalaisten kansanedustaja Leena Meri kirjoittaa blogissaan vihreiden kansanedustajien viime päivien edesottamuksista.

Niinistö levitti virheellistä tietoa

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö väitti sosiaalisessa mediassa, että Suomi palautti Afganistaniin lapsia ja raskaana olevan naisen. Myöhemmin hän kumosi tiedon virheellisenä.

– Tieto levisi kulovalkean tavoin ja sain itsekin sähköpostia, että minun tulee kansanedustajana estää palautukset, koska siellä on pieniä lapsia hengenvaarassa. Palautukset perustuivat lainmukaisiin päätöksiin, jotka on annettu lainmukaisissa viranomaisissa.

– Ville Niinistö saikin pyytää anteeksi virheellisen tiedon levittämistä sosiaalisessa mediassa. Illan pääuutisissa Niinistön nimeä väärän tiedon levittäjänä ei tosin mainittu. Todettiin lyhyesti, että eräät poliitikot ovat pyytäneet anteeksi väärän tiedon levittämistä siitä, että paluulennolla olisi ollut mukana lapsia, Meri kirjoittaa.

Hallitus ei painosta Migria

Niinistö totesi A-studiossa (19.12.), että hän pitää vakavana oikeusoppineiden kutsumista fundamentalisteiksi.

– Hän tulkitsi oikeuskanslerin huolen oikeaksi siinä mielessä, että hallitus on hänen mielestään ajanut kapealla poliittisella enemmistöllä päätöksiä, joilla ajetaan ihmisten oikeuksia alas.

– Samoin vihreät ja koko oppositio ovat kyselleet sen perään, että ei kai maan hallitus vain yritä painostaa Migrin virkamiehiä tekemään kielteisiä turvapaikkapäätöksiä. Ei tietenkään. On itsestään selvää, että riippumattomien viranomaisten yksittäisiin päätöksiin ei yritetä epäasiallisesti vaikuttaa. Päätöksiin vaikutetaan eduskunnasta käsin lainsäädännön avulla, Meri painottaa.

Ei vastustanut maahanmuuton kiristyksiä

Meri huomauttaa Niinistön olevan pitkäaikainen perustuslakivaliokunnan jäsen, joka ”peräänkuuluttaa jatkuvasti lainmukaisuuden ja oikeusvaltion periaatteiden perään, mutta ei itse tunnu arvostavan niitä silloin kun järjestelmä ei toimi hänen omien poliittisten tavoitteidensa mukaisesti.”

– Haluan vielä perustuslakivaliokunnan jäsenenä muistuttaa, että kaikki hallituksen maahanmuuttoon tekemät kiristykset ovat käyneet läpi perustuslakivaliokunnan tarkistuksen ja valiokunta on ne yksimielisellä lausunnoilla hyväksynyt. Ville Niinistö ei ole jättänyt niihin eriäviä mielipiteitä.

– Mielestäni Niinistö politikoi perusoikeuksilla ja oikeusvaltion periaatteilla eikä koe, että tietoja tulisi kunnolla tarkistaa ennen niiden levittämistä. Hän on seurattu poliitikko ja puolueensa puheenjohtaja, joten hänen kannanottonsa täytyy perustua oikeaan tietoon eikä huhuihin, Meri huomauttaa.

SUOMEN UUTISET

Tagit