

LEHTIKUVA
Orpo uskoo koronapassin laajentamiseen, Purra ei: ”Poliitikoille helppo väline, jolla voidaan sanoa, että jotain on tehty”
Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo perusteli MTK:n koollekutsumassa puoluejohtajien aluevaalipaneelissa eilen, että koronapassi olisi se apu, jota juuri nyt tarvitaan. Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra puolestaan kuvasi, että koronapassin merkitys on jäänyt epäselväksi.
Kokoomus kannattaa koronapassin laajempaa käyttöä. Kokoomuksen puheenjohtaja, kansanedustaja Petteri Orpo puhui koronapassin puolesta eilen MTK:n koollekutsumassa puoluejohtajien aluevaalipaneelissa.
– Jos koronapassi olisi ollut keväästä asti käytössä, siitä olisi ollut valtava apu. Se olisi myös kannustanut useampia ottamaan lisää rokotteita. Tässä hetkessä sitä pitäisi käyttää paljon laajemmin, sanoi Orpo ja kutsui koronapassia välineeksi, jota ”juuri nyt tarvitaan”.
Eduskunta päätti koronapassista lokakuussa. Passin käyttö on tarkoitettu vain tilanteisiin kun rajoituksia on, jolloin rajoituksilta voi välttyä hankkimalla koronapassin. Eduskunnassa perussuomalaiset äänestivät koronapassin hylkäämisen puolesta.
Perussuomalaiset äänesti eduskunnassa vastaan
Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra muistutti, että perussuomalaiset ei kannattanut koronapassia alun perinkään.
– Perussuomalaiset ei kannata sen laajentamista.
Purra muistutti, että rokotteen ottaminen on vapaaehtoista ja että viime vuonna eduskunnassakin ylivoimainen enemmistö kansanedustajista on kannattanut rokottautumisen vapaaehtoisuutta.
– Me emme kannata leikittelyä sillä, että rokotteen ottaminen olisi pakollista. Suomessa rokotekattavuus on nyt jo hyvällä tasolla, Purra sanoi.
Hän ei ole samoilla linjoilla Orpon kanssa, joka toivoo passin kannustavan rokottautumaan.
– Niihin ihmisiin, jotka syystä tai toisesta eivät halua ottaa rokotetta, ei pystytä vaikuttamaan puheilla pakkorokottamisesta tai sillä, että laajennetaan koronapassia.
Demarien Lindtmanin mielikuvitus lähti liikkeelle
SDP:n Antti Lindtmanin ajatuksissa Purran kommentti sai täysin uusia merkityksiä, sillä Lindtman oli keksinyt päässään, että perussuomalaiset kannattaisikin koronapassia.
– Jos olette tulleet sille kannalle, että kannatattekin koronapassia, niin eikö kannattaisi tehdä kaikki mahdollinen vaikka se ei yksinään ratkaise, Lindtman yritti.
Purra huomautti Lindtmanille, että rokotteen ottaminen ei tällä hetkellä täysin estä viruksen tartuttamista tai sairastumista, mikä on nähtävissä esimerkiksi useista sairaanhoitopiirien tilastoista.
Purra totesi, että koronapassin tarkoitus on jäänyt hämäräksi.
– Tiedämme, että rokote estää tehokkaasti vakavaa tautimuotoa, mutta kun virus silti leviää, on vaikea sanoa, mikä on koronapassin varsinainen merkitys. Koronapassi taitaa olla poliitikoille helppo väline, jolloin tilanteen vaikeutuessa voidaan sanoa, että jotain on asian eteen tehty.
Artikkelin otsikkoa on tarkennettu 25.11.2021 klo 15.02.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- aluevaalitentti vapaaehtoisuus rokottautuminen rokotekattavuus koronapassi tartunnat rajoitukset puheenjohtajat Riikka Purra Sairaanhoitopiirit Antti Lindtman Petteri Orpo MTK
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Perussuomalaiset kyseenalaistavat koronapassin tarpeellisuuden: ”Laittaa jopa lapset eriarvoiseen asemaan”

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä ei ole koronapassin takana – Ranne: ”Eriarvoistava järjestelmä, joka ei ratkaise mitään”

Nokka ei kauaa tuhissut: Belgiassa koronapasseissa tietomurto jo ennen niiden käyttöönottoa

Perussuomalaiset äänestivät koronapassin hylkäämisen puolesta – hallitus tyrmäsi epäkohtien korjaamisen

Koronatilanteessa synkkä käänne, uusia rajoituksia tulossa – Juvonen: Jokaisen toiminnalla on nyt merkitystä – ”Voi edelleen pohtia maskin käyttöä, käsihygieniaa ja etäisyyttä muihin”

Koronapassin saatavuudessa lukuisia ongelmia ja epäkohtia – Mäkelä: Digitaalisten palvelujen ulkopuolella olevat kansalaiset joutuvat kohtuuttomaan asemaan

Wihonen: Onko normaali yritystoiminta nykyolosuhteissa mahdollista?

Pakkorokotukset herättävät kritiikkiä – kumotaanko Nürnbergin säännöstö?

Koditon ei pääse ilman koronapassia edes metroasemalle lämmittelemään Berliinissä
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.