Eduskunta äänesti tänään koronapassin voimaantulosta. Perussuomalaiset esittivät lakiesityksen hylkäämistä ja lakiesityksen lukuisten epäkohtien korjaamista, mutta hallitusta asia ei kiinnostanut.

Perussuomalaiset sosiaali- ja terveysvaliokunnan kansanedustajat Arja Juvonen, Kaisa Juuso ja Minna Reijonen kritisoivat kahden erillisen asian koplaamista yhteen esitykseen. Esitykseen on liitetty myös matkustusrajoitusten jatkaminen ja toisen testin vaatimus niille matkailijoille, joilla ei ole täyttä rokotesarjaa.

– Tässä yhdistettiin perusteettomasti koronapassi ja matkustusrajoitusten voimassaolon jatkuminen. Kiireen seurauksena sekä koronapassia että matkustusrajoituksia koskevaan osuuteen jäi lukuisia merkittäviä ongelmia, eikä sitä olisi pitänyt hyväksyä, Juvonen, Juuso ja Reijonen korostavat.

Keskusta vei matkailuyrittäjiltä joulusesongin

Perussuomalaiset kannattivat valiokunnassa virkamiesten esitystä, jossa toinen testi olisi poistettu. THL:n mukaan toinen testi tuhlaa hoitajien aikaa ja yhteiskunnan resursseja eikä kukaan oikeasti valvo, käykö matkailija toisessa testissä.

– Toinen testi kuitenkin antaa matkailijoille selkeän viestin: ’Pysykää poissa Suomesta, ette ole tervetulleita tänne’. Keskusta antoi Krista Kiurulle luvan viedä Suomen matkailuyrittäjiltä joulusesongin asiakkaat, Juvonen, Juuso ja Reijonen kuvailevat tilannetta.

Hallitus ei välitä kansalaisten yhdenvertaisuudesta

Perussuomalaiset esittivät myös useita lausumia lakiesityksen epäkohtien korjaamiseksi, mutta hallitusta tämä ei kiinnostanut.

– Esitimme ulkomailla saatujen rokotusten kirjaamista Omakantaan, koronatestien kohtuuttoman korkeaan hintaan puuttumista sekä toisen testin vaatimuksen hyötyjen arviointia suhteessa kustannuksiin.

– Sen lisäksi vaadimme, että lain vaikutuksia kansalaisten yhdenvertaisuuden toteutumiselle seurataan tarkasti. Hallituspuolueille tämä ei kelvannut. Viesti on selvä: kansalaisten yhdenvertaisuudella ei ole väliä, Juvonen, Juuso ja Reijonen ihmettelevät.

Suomen Uutiset