PÄIVÄN POINTTI | Teollisuusliitto on kiinteästi kytköksissä poliittiseen vasemmistoon. Sen johdossa toimii useita vasemmistopoliitikkoja kaksoisroolissa. Sama kuvio toistuu useissa SAK:laisissa liitoissa.

SAK:lainen Teollisuusliitto ilmoitti eilen aikovansa ajaa alas helmikuun alussa kahdeksi päiväksi Kokkolan ja Porvoon Kilpilahden teollisuusalueiden tuotannon, mukaan lukien Nesteen öljynjalostamon.

Toimet ovat ulkoparlamentaarinen vastalause hallituksen työmarkkinauudistuksille.

Teollisuusliiton aikeet on otettu vastaan tyrmistyneinä, sillä mielenosoitustoiminta iskee kipeästi Suomen kansantalouteen ja uhkaa pahimmillaan hävittää runsaasti teollisuustyöpaikkoja Suomesta.

Monien SAK:laisten liittojen tapaan Teollisuusliitto on kiinteästi kytköksissä poliittiseen vasemmistoon. Teollisuusliiton hallituksessa toimii vasemmistopoliitikkoja kaksoisroolissa.

Teollisuusliiton hallituksen puheenjohtaja Riku Aalto on demari, ja hän toimi vuosina 2010-2012 SDP:n puoluehallituksessa. Aalto oli myös 2014 keskeisessä roolissa tukemassa Antti Rinnettä SDP:n puheenjohtajavaalissa.

Turja Lehtonen oli vasemmiston ehdokkaana vuoden 2021 kuntavaaleissa ja Lehtonen toimii Turussa varavaltuutettuna. Lehtonen oli vasemmiston ehdokkaana ensi kerran jo 1999 eduskuntavaaleissa

Keijo Alahuhtala toimii niin ikään kaksoisroolissa Teollisuusliitossa, sillä hän on demarien kunnanvaltuutettu Kempeleeltä.

Sami Ryynänen on itse työskennellyt yli 10 vuotta Nesteen Porvoon jalostamon pääluottamusmiehenä. Ryynänen oli demarien ehdokkaana viime kevään eduskuntavaaleissa.

Lisäksi Teollisuusliiton liittovaltuustossa, Pyhäsalmen metalli- ja kaivostyöväen ammattiosaston puheenjohtajana toimii vasemmistoliittoa edustava Jouni Jussinniemi, joka myös kipusi Pyhäjärven äänikuninkaaksi vuoden 2021 kuntavaaleissa. Jussinniemi on toiminut kaupunginvaltuustossa vuodesta 2017 asti.

Teollisuusliitto ja monet muut SAK:laiset ammattiliitot tunnetusti tukevat avokätisesti vasemmistopuolueiden, etenkin SDP:n vaalikampanjointia.


Päivän pointti -sarjassa julkaistaan Suomen Uutisten kokoamia kommentteja ajankohtaisista poliittisista aiheista.

SUOMEN UUTISET