Järvenpäässä järjestetään tiistaina 15.3. yleisötilaisuus, jossa asiantuntijoiden johdolla keskustellaan nykyisestä Suomeen kohdistuneesta pakolaistilanteesta. Tilaisuuden järjestää paikallinen kulttuuriyhdistys Silmu ry, joka aiemminkin on järjestänyt erilaisia ajankohtaisiin aiheisiin liittyneitä yleisötilaisuuksia.

Lippu kiellettiin, panelisti perui osallistumisensa

Ensimmäinen yllätyskäänne tapahtui, kun Järvenpää-talon johtaja Jari Salminen kielsi Suomen lipun tuomisen tilaisuuteen, koska se hänen mielestään on ”provokatorinen” tässä tilanteessa. Lippu on ollut esillä muissa talon yleisötilaisuuksissa.

Järvenpään kaupungin koulutusjohtaja Jari Lausvaara puolestaan katsoo, että avoin keskustelutilaisuus saattaa luoda pikemminkin vastakkainasettelua kuin avointa vuoropuhelua. Näiden huolien vuoksi Järvenpään kaupungin maahanmuuton erityisasiantuntija Arja Loima peruutti osanottonsa illan asiantuntijapaneeliin.

Perussuomalaisen pelkoa?

Kaupunki perusteli perumista myös sillä, että illan tilaisuuden juontaa Lahden kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja Lasse Koskinen (ps.), joka on eri yhteyksissä arvostellut hallitsemattoman maahantulon hoitamattomuutta ja sen aiheuttamia kustannuksia.

Kulttuuriyhdistys Silmun mukaan tämä on ensimmäinen kerta, kun vastaavasta tilaisuudesta nousee tällainen kohu. Tilaisuuksia on järjestetty eri puolilla Suomea.

SUOMEN UUTISET