Perussuomalaisten kansanedustaja Mauri Peltokangas on suivaantunut maahanmuuttajien lapsiin kohdistamista seksuaalirikoksista ja järkyttävien tapausten hitaasta tiedottamisesta.

Helsingin Laajasalossa asuvan ”enoksi” kutsutun marokkolaistaustaisen lapsisaalistajan rikosnimikkeitä on tähän päivään mennessä kirjattu jo 25, ja juttu on pian menossa syyteharkintaan. Poliisi sai kyseisestä miehestä 80 vihjettä ja hänet vangittiin jo maaliskuussa, mutta asia tuotiin julkisuuteen vasta 29.7.

Ei kerrottu ennen vaaleja

Toisen törkeän lapsisaalistajan, median ”espoolaismieheksi” kutsuman turkkilaistaustaisen miehen kontolle on kirjattu peräti 52:een eri lapseen kohdistunutta seksuaalista hyväksikäyttöä. Nämä tapaukset ovat sijoittuneet vuosille 2018-19. Tämäkin rikosaalto paljastui jo tämän vuoden maaliskuussa, yhden lapsen vanhemman ottaessa yhteyttä poliisiin.

– Se, mikä näitä kahta tapausta yhdistää on, että molemmat rikoksista epäillyt pidätettiin jo maaliskuussa 2019 ja saamieni tietojen mukaan vielä samana päivänä, mutta julkisuuteen nämä tapaukset annettiin kuitenkin vasta kuukausia myöhemmin, perussuomalaisten kansanedustaja Mauri Peltokangas ihmettelee.

– Herääkin vahvasti epäilys, ovatko poliisi ja media tietoisesti pimittäneet rikokset kansalta siksi, että niiden vaikutus huhtikuussa pidettyihin eduskuntavaalien tuloksiin olisi ollut kiistaton. Pimittämällä nämä rikokset haluttiin minimoida maahanmuuttokriittisen perussuomalaisten kannatus vaaleissa.

Yhdestä sanasta esitutkinta

Peltokangas muistuttaa, että perustuslain mukaan poliisin ja oikeuslaitoksen tulee olla poliittisesti täysin sitoutumattomia.

– Onko näin? Kollegani Juha Mäenpään aiheuttama itkupotkuraivari sanasta ”vieraslaji” on Suomen historian valossa täysin vertaansa vailla oleva poliisin toiminnan rimanalitus ja paljastaa eittämättä viranomaisvallan puolueellisuuden ja prioriteetit, kun valitaan tutkittavat kohteet, tapaukset ja tutkintaan tulleiden tapausten ”kiireellisyys”.

– Taannoin paljonkin julkisuudessa olleiden kansanedustajien, sdp:n Hussein al-Taeen sekä kristillisten Päivi Räsäsen julkiset kirjoittelut eivät poliisin mielestä nähtävästi olleet kovinkaan vakavia, eivätkä vaadi aikaa, sillä ainoastaan Mäenpään osalta tutkinta etenee syyttäjälle. Poliisi mietiskelee vielä kosmeettisesti Räsäsen ja al-Taeen osalta rajataanko – eli suomeksi sanottuna lopetetaanko – koko tutkinta heidän osaltaan. Näin tulee varmasti käymään, kuten nykyisin demareissa vaikuttavan kuntavaltuutetun Husu Husseinin tapaus osoitti, Peltokangas arvelee.

Rasistiksi haukkuminen ei ole vihapuhetta

Peltokangas kummastelee, miten puolta miljoonaa suomalaista saa haukkua mielin rasisteiksi, jos sanoja ja sanojan aatemaailma on ”oikea”, mutta sanaa vieraslaji ei saa käyttää retorisesti edes perustuslain suojaaman kansanedustajan lausumana eduskunnan täysistuntosalissa.

– Jos ja kun kollegani Mäenpään tapaus tulee Helsingin poliisin tutkinnanjohtajan, vihreiden entisen jäsenen ja kuntavaaliehdokkaana olleen Pekka Hätösen toimesta eduskunnan käsiteltäväksi, on lopputulos päivänselvä ja ainoa totuus tästä perusteettomasta tutkinnasta ja kansanedustajan perustuslaillisen oikeuden estämisestä on poliisin jo valmiiksi rajallisten resurssien käyttäminen ja veronmaksajien rahojen tuhlaaminen punavihreän ajatusmaailman hyväksi.

Poliisin resurssit parempaan käyttöön

Peltokankaan mielestä on syytä kysyä, pystyykö tavallinen kansalainenkaan enää luottamaan poliisiin.

– Mielestäni jo Hätösen taustan perusteella on aivan selvää, että kyseessä on räikeä poliittisväritteinen motiivi ja hutkinta. Ihmettelen suuresti, jos tällä hetkellä ei ole jo matkalla nipullista tutkintapyyntöjä Mäenpää tapauksen esiin nostaneista virkamiehistä mahdollisten virkavirheiden osalta. Hätösen ja Jari Taposen kaltaisten, niin kutsuttujen vihapuhepoliisien, on aivan turha kuvitella, että oikea demokratia häviää tästä maasta sillä, että lähdetään nostelemaan syytteitä kansanedustajia vastaan, kun aatemaailma on eri kuin heidän omansa. Mielestäni tällainen toiminta ei ole demokraattista.

– Vaikka mies eroaisikin puolueesta virkansa hoitamisen jääviyden vuoksi, ei aate lähde miehestä pesemälläkään, eikä vihreään toimintaan osallistuminen. Mikäli Suomen oikeuslaitos tuhlaa aikaansa ja rahojaan tyhjänpäiväisten asioiden tutkimiseen ja some-keskustelujen kyttäämiseen, ei ole ihme, että lasten hyväksikäytöistä lähetetyt 2 000 vihjettä ovat jääneet lukematta ja toimenpiteitä vaille, kun tärkeämpää on se, mitä joku sanoi joskus jostain Facebookissa, Peltokangas toteaa.

SUOMEN UUTISET