Ay-liikkeen on otettava tärkeimmäksi tehtäväkseen taistelu suomalaisten työntekijöiden ja työpaikkojen puolesta erilaisen viherlobbaamisen ja ideologisille paraateille osallistumisen sijaan, sanovat perussuomalaisten ammattiyhdistysaktiivit.

Työntekijöiden näkökulmasta on tärkeintä, että palkalla tulee toimeen sekä työntekijä, että hänen perheensä.

– Hallituksen työntekijöitä rankaiseva ilmastopolitiikka on myrkkyä varsinkin lapsiperheille. Vaatimukset siirtyä oman auton käytöstä julkisiin tai polkupyörään todistavat, että ministeritkin elävät ihan jossain muussa maailmassa kuin minkä työntekijät kohtaavat jokapäiväisessä arjessaan, sanovat Peruspuurtajien Ari Perämaa, Sami Kymäläinen ja Kirsi-Maarit Asplund.

Ilmastoverot ajavat perheitä ahdinkoon

Kolmikon mukaan useissa perheissä oman auton vaihtaminen julkiseen liikenteeseen johtaisi mahdottomiin tilanteisiin esimerkiksi lastenhoidon näkökulmasta.

– Lapsiperheiden äitien työpäivät ja lasten hoidossa oloaika pitenisivät pahimmillaan tuntikausia kaupungeissakin, puhumattakaan haja-asutusalueista.

– Ilmastopoliittiset polttoaineiden ja energian hinnankorotukset johtavat lapsiperheet taloudelliseen ahdinkoon ja estävät aivan liian usein täysipainoisen perhe-elämän viettämisen.

Perussuomalaisten ay-aktiivit vaativatkin ammattiliittojen viherhaaveilun lopettamista ja työntekijöiden todellisen ahdingon tiedostamista.

SUOMEN UUTISET