Perussuomalaisten helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Mari Rantanen on suivaantunut hallituksen esityksestä tarjota sosiaaliturvaa yhä useammalle ulkomaalaiselle työntekijälle.

– Sosiaaliturvan piiriin pääsisi entistä helpommin työperäisenä maahanmuuttajana. Aiemmin rajana on ollut neljän kuukauden työskentely (mikä sekin on naurettava verraten vaikka monen EU-maan vaatimiin vuosien työskentelyyn), nyt tuloraja olisi alle 700 euroa kuukaudessa. Siis mitä? Miksi ihmeessä sosiaaliturvan piiriin pääsyä pitää helpottaa, jos joku tulee Suomeen töihin? Eihän näillä asioilla pitäisi olla mitään tekoa toistensa kanssa, näin maalaisjärjellä.

– Mutta tiedättekö mitä? On niillä. Vihervasemmisto hurraa kaikelle, millä saadaan lisää ulkomaalaisia Suomeen ja kokoomus haluaa sosiaaliturvajärjestelmän romahduttamista, sillä sen jälkeen työtä tehdään vaikka kahden euron tuntipalkalla. Näin tapahtuu muun muassa Kreikassa, jossa käytännössä ei ole sosiaaliturvaa, Helsingin kaupunginvaltuutettu Mari Rantanen kirjoittaa blogissaan.

Miksi hallitus ei halua työllistää kortistossa olevia?

Hallitus arvioi uudistuksen maksavan kaksi miljoonaa euroa.

– Uskokoon ken tahtoo. Luonnollisesti ulkomaille muuttavien suomalaisten sosiaaliturvaa heikennetään samalla, kuinkas muutenkaan, Rantanen huomauttaa.

– Ensinnäkin, miksi hallitus ei halua edistää niiden lähes 200 000 työttömän työnsaantia, joita työttömyyskortistossa on? Eikö kannattaisi vaikka muuntokouluttaa suomalaisia työttömiä tai työllistää niitä maahanmuuttajia, jotka ovat olleet Suomessa vuosikausia ilman työtä? Sen sijaan aloitetaan haalimalla lisää väkeä sosiaaliturvan piiriin.

Yksi tekee vähän töitä, muut nostavat tukia

Rantanen muistuttaa, ettei kyse ole pelkästään Kelan etuuksista, vaan pakettiin kuuluvat kaikki palvelut perheenyhdistämisineen.

– Yksi tekee töitä muutaman päivän kuukaudessa ja loput perheestä voivatkin siirtyä suoraan kaikkien tukien ja palveluiden piiriin. Tämä kaikki tulee nollatuntisopimuksilla, joita yritykset voivat nyt käytännössä tehdä ulkomaalaisille työntekijöille. Jo nyt huhutaan, että yritykset myyvät neljän kuukauden työsopimuksia EU:n ulkopuolelta tuleville sisältäen orjasopimuksen.

Maahanmuuttajilta ei vaadita mitään

Rantasen mielestä tilanne helpottuu entisestään, kun osa palkasta on sosiaaliturvaa.

– Mistä lähtien ulkomaalaisista ja maahanmuuttajista on tullut lähes monumentteja, joita pitää suojella ja joilta ei saa vaatia eikä toisaalta odottaakaan mitään, mutta heitä pitää saada Suomeen kaikin mahdollisin keinoin ja nimenomaan sosiaaliturvan piiriin? Pelkkä ”asylum” riittää rajalla.

– Edes laittomasti maassa olevia ei saada poistettua maasta, vaan hekin nauttivat sosiaaliturvasta ja palveluista. Suomi lähettää muun houkuttelevuuden lisäksi nyt vielä viestin, että osa palkkaa maksetaan sosiaaliturvana. Miltähän tämä touhu mahtaa tuntua niistä maahanmuuttajista, jotka haluaisivat olla yhdenvertaisia ja osa yhteiskuntaa? Rantanen kysyy.

Punaiselle ay-liikkeelle käy kaikki

Rantanen ihmettelee, miksi hallituksen aikeista tai niiden kustannuksista ei puhuta.

– Pienen, Suomen kaltaisen maan veroaste on mitoitettu tai ainakin tulisi mitoittaa sen mukaan, että saamme hoidettua oman maamme heikoimmassa asemassa olevat ihmiset, lapset, vanhukset ja peruspalvelut sekä turvallisuuden. Miksi ay-liike on hiljaa, vaikka kaikki näkevät, mikä tässäkin uudistuksessa on seuraus?

– Ay-liikkeen toimet voitanee ymmärtää ehkä täysin punaisella taustalla, joten kaikki mahdolliset toimet ulkomaalaisten lisäämisestä ovat tietysti ok. Kaikki tänne vaan, meillä on rahaa, aikaa ja tilaa. Ja maksajia. Kyllä duunari maksaa tämänkin mukisematta. Duunari on hyvä ja tekee sitten vähän enemmän töitä, jos veroaste alkaa nousta, Rantanen lataa.

Äänestäjät, herätys!

Rantanen painottaa, että perussuomalaiset eivät tekisi tai kannattaisi koskaan tällaisia lakiesityksiä.

– Kaikki se, mitä me voimme tehdä riippuu täysin äänestäjien tahdosta. Jos he äänestävät muita kuin perussuomalaisia, me emme voi tehdä muuta kuin todeta, että persiilleen menee ja toivoa, että joillakin hallituksessa syttyisi lamppu ennen kuin on liian myöhäistä.

– Tämäkin laki nimittäin menee läpi, jos kukaan hallituspuolueista ei sitä torppaa.

SUOMEN UUTISET