Perussuomalaisilla ei ole tarvetta osallistua vihervasemmiston teatraalisiin loukkaantumisiin eikä sananvapauden rajoittamispyrkimyksiin sen enempää kuin Soinin itsensä julkisuustemppuihin, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri perustelee eduskuntaryhmän päätöstä äänestää tyhjää ulkoministeri Timo Soinia (sin.) koskevassa luottamusäänestyksessä.

Henkilönä Soini ei nauti PS:luottamusta

Meri lisää, että kyse on sananvapaudesta, joka ministerilläkin on.

– Henkilönä Soinilla ei ole meidän luottamustamme, ja kannatamme ehdottomasti naisten ja lasten oikeuksia, mutta tässä ei ole kummastakaan kyse. Hän ärsyttää tahallaan, jotta saisi näkyvyyttä mediatempausten kautta ennen kuin vääjäämätön on edessä.

Meri korostaa, että Soinin aborttikanta ja uskonnollinen vakaumus ovat olleet kaikkien tiedossa vuosia, eikä näistä asioista tänään äänestetä.

– Me kannatamme sanan- ja omantunnonvapautta, joten teemme nyt linjaa siitä, onko poliitikoilla oikeus omiin mielipiteisiinsä, Meri täsmentää.

”Me emme ole kostoretkellä”

Meri huomauttaa, että ministerit ovat kautta aikain olleet esimerkiksi erilaisilla marsseilla ilman eduskunnan tukea. Perussuomalaiset eivät halua avata Pandoran lipasta siitä, että mielipiteen ilmaisuvapaus ei koskisi ministereitä.

– Seuraava kohde voisi olla kuka tahansa. Asiat tulee ajatella ratkaista rationaalisesti. Me emme ole kostoretkellä ja vaaleissa se sitten nähdään, mikä on sinisten tulevaisuus, Meri kuittaa.

Suomen Uutiset LIVE

Leena Meri kommentoi luottamusäänestyksen tulosta

Julkaissut Suomen Uutiset Perjantai 21. syyskuu 2018

Leena Meri kommentoi tuoreeltaan luottamusäänestystulosta. Facebook live, 5 min 27 sek.

SUOMEN UUTISET