Timo Soinin (sin) mielestä perussuomalaisten idea antaa puolueesta potkut niille, jotka ovat allekirjoittaneet sinisten kannattajakortin, on järjetön. Soini kuitenkin suhtautui kahdeksan vuotta sitten täsmälleen samoin niihin perussuomalaisiin, jotka olivat allekirjoittaneet Muutos 2011:n kannattajakortin.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho vahvisti IS:lle, että perussuomalaiset aikovat käydä läpi kaikki sinisten kannattajakortit. Siniset jättivät maanantaina puolueen perustamiseen tarvitut 5 000 kannattajakorttia oikeusministeriölle.

– Olemme sanoneet, että tulkitsemme kortin täyttämisen perussuomalaisia vahingoittavaksi toiminnaksi. Kyllä me ne kortit varmaan läpi katsomme, Halla-aho sanoi. Halla-ahon mukaan jokainen perussuomalainen, joka on allekirjoittanut sinisten kannattajakortin, saa lähteä puolueesta.

Ulkoministeri, perussuomalaisten entinen puheenjohtaja Timo Soini antoi blogillaan perussuomalaisille maksuttoman vinkin.

– Älkää hölmöilkö. Stasi ei kuulu Suomeen.

Halla-aho muistutti Facebookissa, että Soini suhtautui kahdeksan vuotta sitten aivan samalla tavalla perussuomalaisiin, jotka olivat allekirjoittaneet Muutos 2011 -puoleen kannattajakortin. Muutos syntyi, kun perussuomalaiset eivät ottaneet Halla-ahoa eurovaaliehdokkaakseen.

– Kahdella tuolilla ei voi istua. Jos on allekirjoittanut Muutos 2011:n kannattajakortin, on turha pyrkiä perussuomalaisten ehdokkaaksi, Soini sanoi Helsingin Sanomille.

– Viisaita sanoja edeltäjältäni kahdeksan vuoden takaa. Jatkamme soinilaisilla linjoilla, Halla-aho kuittasi.

Suomen Uutiset