Perussuomalaisten eduskuntaryhmä äänesti tänään tyhjää ulkoministeri Timo Soinia (sin.) koskevassa luottamusäänestys. Epäluottamusta esitettiin SDP:n toimesta Soinin aborttilausuntojen vuoksi.

Kansanedustaja ja Perussuomalaisten Naisten puheenjohtaja Ritva ”Kike” Elomaa haluaa pitää naisten ja tyttöjen oikeuksista voimakkaasti kiinni, mutta näkee yhden henkilön mielipiteen sananvapauskysymyksenä.

Hän ei halua antaa Soinille luottamusta, mutta ei myöskään lähteä mukaan poliittiseen teatteriin.

– Mielestäni on vihervasemmistolta kummallista ratsastaa naisten ja tyttöjen oikeuksien puolesta tällä teemalla. Sehän on itsestään selvää esimerkiksi meille perusnaisille, että aborttioikeus on olemassa, kun siihen on perustelut.

Soinin ja vihervasemmiston mediatemppu

Elomaan mukaan kyse on vain mediatempusta, jolla saatiin sekä Soini että vihervasemmisto parrasvaloihin. Perussuomalaiset naiset eivät halua osallistua kyseiseen toimintaan.

– Ihmisiä viilataan linssiin siitä, mistä tässä nyt äänestettiin. Soinin mielipiteet abortista eivät ole yhtenevät perusnaisten kanssa, mutta Suomessa sananvapaus pitää olla ministerilläkin. Me emme puolusta siis Soinia henkilönä tai hänen mielipiteitään – vain sananvapautta.

SUOMEN UUTISET