Ulkoministeri Timo Soinin (sin.) osallistuminen edustusmatkallaan abortinvastaiseen mielenosoitukseen on aiheuttanut ärtymystä ja huolta ministerin kyvystä erottaa toisistaan Suomen ulkopoliittinen linja ja oma vakaumuksensa. Ministeri ei voi paeta yksityishenkilön roolin taakse, kun kysymys on virkamatkasta, toteaa perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho.

– Miksi puutun asiaan nyt? Siksi, että jälleen tänään Suomen suurimpiin kuuluva mediatalo antoi ymmärtää haastattelun kuvatekstissään, että ulkoministeri Timo Soini on puoluetaustaltaan perussuomalainen. On kummallista, että tällaisia vahinkoja sattuu niin usein, vaikka loikkarien loikasta on huomenna kulunut jo vuosi, Halla-aho ihmettelee.

– Ulkoministeri Soinin lausunnot esimerkiksi Suomen ja Turkin yhteisistä arvoista tai naisten itsemääräämisoikeudesta eivät edusta perussuomalaisten linjaa ja arvopohjaa. Perussuomalainen konservatiivisuus ei tarkoita muslimimaista tuttua arvopohjaa, vaan länsimaisen ja suomalaisen yhteiskunnan hyvien arvojen ja perinteiden vaalimista, Halla-aho korostaa.

Yksikään sininen ei ole perussuomalainen

13. kesäkuuta 2017 perussuomalaisten eduskuntaryhmästä loikkasivat kaikki ministerit sekä joukko muita kansanedustajia perustamaansa Uusi vaihtoehto -ryhmään. Esimerkiksi Yleisradio ja MTV ovat aivan viime aikoinakin antaneet kuvateksteissä ymmärtää sinisten ministerien olevan perussuomalaisia.

– Mediataloille tiedoksi: Soini ei ole perussuomalainen, puolustusministeri Niinistö ei ole perussuomalainen, yksikään sininen ei ole perussuomalainen. Perussuomalaiset voi hyvin, ja olemme tyytyväisiä, että saamme tehdä omanlaistamme politiikkaa. Puolueena emme kuitenkaan voi hyväksyä sitä, että sinisten sekoiluja laitetaan median toimesta perussuomalaisten piikkiin, Halla-aho sanoo.

SUOMEN UUTISET