Perussuomalaisten puheenjohtajiston kyselytunnilla puolueen 3. varapuheenjohtaja Juho Eerola vastasi kansalaisten lähettämiin kysymyksiin koskien muun muassa perussuomalaisten näkyvyyttä mediassa. Eerolaa haastatteli poliittinen suunnittelija Riikka Purra.

Onko käypää konstia päästä mediassa positiivisesti esille, pois tästä pimeydestä, jossa perussuomalaiset nyt on?

– Ei ole. Hyvä esimerkki on Venäjä-kommenttini, jotka käännettiin mediassa täysin päälaelleen. Antamassani haastattelussa tuomitsin hyvin jyrkästi Venäjän toimet ja Krimin miehittämisen. Medialla on kuitenkin jostain syystä sellainen suhtautuminen perussuomalaisiin, että jos teemme jotain hyvää tai fiksua, niin siitä ei kirjoiteta juuri missään, mutta annas olla kun vähän kämmäät tai teet jotain sopimatonta, niin siitä seuraa isot otsikot.

– Selvää on ettei mediassa tykätä siitä, että olemme tuoneet esille epäkohtia esimerkiksi Ylen ohjelmatuotannosta sekä esittäneet Ylen rahoituksen leikkaamista. Ei meille sitten tule myötäsukaisia juttuja, emmekä pääse edes tv-jutun taustakuvitukseen eduskunnan kyselytunnilla. Näin karu maailma on.

– Osasyy voi olla myös se, että toimittajan ammattiin kenties hakeutuu pitkälti tietynlaisen maailmankuvan ja katsomuksen omaavia henkilöitä, lähinnä siis kyse on vasemmistovihreän maailmankatsomuksen omaavista henkilöistä. Koska perussuomalaiset ovat tässä katsannossa täysin toisella puolella, niin jo lähtökohta on melko hankala.

SUOMEN UUTISET