

Perussuomalaiset vaativat hallitukselta toimenpiteitä maahanmuuton kielteisten vaikutusten arvioimiseksi: Epäonnistunut maahanmuuttopolitiikka heikentää asuntoalueiden turvallisuutta
Ympäristövaliokunnan perussuomalaiset vaativat hallitukselta toimenpiteitä maahanmuuton kielteisten vaikutusten arvioimiseksi ja poistamiseksi asuntopolitiikan osalta. Vaatimusta perussuomalaiset perustelevat asuinalueiden turvallisuudella ja eriarvoistumisen kitkemisellä.
– Maahanmuuttopolitiikalla on iso vaikutus erityisesti suurten kaupunkien niissä osissa, joihin maahanmuuttajat keskittyvät. Vaikutukset näkyvät niin alueiden vetovoimaisuuden, asuntojen hinta- ja vuokratason kuin turvallisuudenkin heikentymisenä, kansanedustajat Petri Huru, Mauri Peltokangas ja Sheikki Laakso toteavat.
Myös ilmastotoimissa tulisi ottaa kokonaisuus huomioon
Perussuomalaiset jättivät ympäristövaliokunnassa vastalauseen valtioneuvoston selontekoon asuntopoliittisesta kehittämisohjelmasta. Maahanmuuton lisäksi perussuomalaisten ryhmä nosti vastalauseessa esiin autioituvan maaseudun ja hallituksen ilmastopolitiikan.
– Pyysimme hallitukselta selvityksen ilmastopolitiikan toimenpiteiden vaikutuksesta asumiskustannuksiin, sillä ilmastotoimissakin pitäisi ottaa kokonaisuus ja toimien seuraukset paremmin huomioon. Toivoimme myös, että hallitus tarttuisi esitykseemme vero- ja markkinatukien kohdentamisesta asuntopolitiikkaan, joka olisi omiaan edistämään työvoiman liikkuvuutta ja ehkäisemään maaseudun autioitumista, kansanedustajat Huru, Peltokangas ja Laakso kertovat.
Maahanmuuttopolitiikkaa uudistettava
Lopuksi ympäristövaliokunnan perussuomalaiset jättivät valtioneuvoston selontekoon kuusi pontta liittyen asuntopolitiikan parantamistoimenpiteisiin.
– Koska maahanmuuttopolitiikalla on iso vaikutus erityisesti suurten kaupunkien niissä osissa, joihin maahanmuuttajat keskittyvät, ja vaikutukset näkyvät mm. alueiden vetovoimaisuuden, asuntojen hinta- ja vuokratason sekä turvallisuuden heikentymisenä, eduskunta edellyttää, että hallitus ryhtyy toimenpiteisiin maahanmuuttopolitiikan uudistamiseksi siten, että maahanmuuton kielteiset vaikutukset asuntopolitiikkaan poistetaan, perussuomalaiset vaativat.
Sijoittajille asetettava tiukemmat rajat
Koska sekä kotimaisten että ulkomaisten institutionaalisten sijoittajien panostukset vuokra-asuntotuotantoon ovat voimakkaasti kasvaneet viime vuosina ja sijoitusten tuoton vapaasti toteutunut kasvu on siirtynyt vuokriin ja osin kasvattanut Kelan asumistukimenoja, vaativat perussuomalaiset hallitusta selvittämään, miten sijoitustuottojen kasvulle ja asumistukivarojen siirtymiselle sijoittajille asetetaan nykyistä tiukemmat rajat.
– Eduskunta edellyttää, että hallitus selvittää ilmastopolitiikan jokaisen toimenpiteen osalta vaikutukset asumiskustannuksiin ja toteuttaa toimenpiteet kasvun estämiseksi, perussuomalaiset esittävät myös.
Työvoiman liikkuvuutta edistettävä
Koska vaikean työttömyyden alueilla asuntojen arvo on pudonnut ja työvoimapulaa potevilla alueilla vastaavasti noussut ja tämä estää työvoiman tervettä liikkuvuutta ja ajaa kotitalouksia taloudelliseen ahdinkoon, haluavat ympäristövaliokunnan perussuomalaiset hallituksen ryhtyvän toimenpiteisiin myös työvoiman liikkuvuuden edistämiseksi mm. asuntopolitiikkaan liittyvillä vero- ja markkinatukikeinoilla.
– Eduskunta edellyttää, että ilmasto- ja energiapolitiikan toimenpiteitä ja tavoitteita tarkistetaan tavalla, joka ottaa maksimaalisesti huomioon kotimaiset joustovarat rakentamisessa ja rakennusluvissa ilman turhaa sääntelyä.
– Eduskunta edellyttää, että kannamme kansallisomaisuudestamme parempaa huolta, joista rakennukset ovat yksi osa, toivovat ympäristövaliokunnan perussuomalaiset ponsiesityksessään.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- työvoiman liikkuvuus eriarvoistuminen sijoittajat Sheikki Laakso Petri Huru Ympäristövaliokunta Mauri Peltokangas Maahanmuuttopolitiikka Rakentaminen Maaseutu ilmastopolitiikka Turvallisuus Energiapolitiikka perussuomalaiset asuntopolitiikka
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Elinkustannukset karkaavat käsistä, veronmaksajien rahat valuvat unelmahöttöön – Purra: “Elämme vihreää päiväunta, jota kokoomus ja hallitus kannattavat”

Immonen: Suomella ei ole tulevaisuutta, jos maahanmuuton laatuun ja määrään ei puututa nopeasti tehokkailla toimilla

Perussuomalaiset haluaa turvata keskiluokan ostovoiman: Sähkönsiirrolle hintakatto, polttoainevero alas – Tavio: ”Rahaa tulee jäädä kulutukseen”

Kantakansa haluaa pois kaupunkien kauhuista – 700 000 miettii muuttoa muualle

Vesisota muuttui sadan maahanmuuttajan joukkotappeluksi Berliinissä

Baarikadun ampumista tutkitaan terroritekona – terrorismin uhka korkeimmalle tasolle Norjassa

Liberaali maahanmuuttopolitiikka kylvää tuhoa Pohjoismaissa – ”Ongelmat eivät poistu vaikenemalla”

Professori laski auttamiskertoimen: Afganistanista Suomeen tulleen pakolaisen kustannuksilla voitaisiin auttaa lähialueella 50 ihmistä, muista kriisimaista tulevilla luku vielä tätäkin suurempi

Mäenpää maaseutukylien vahvuuksista: Turvallisuus on maaseudun tärkein vetovoimatekijä
Viikon suosituimmat

Valkoisen teinin tappajasta tuli Amerikan mustien sankari
Texasissa nuorten miesten nujakka päättyi toisen nuoren kuolemaan, koska musta nuorukainen oli tuonut koulun urheilukisoihin repussaan veitsen ja päätti käyttää sitä. Nyt valkoisen teinipojan tappajasta on tullut Amerikan mustien sankari, jolle ihmiset ovat lahjoittaneet jo yli puoli miljoonaa dollaria.

MTV Uutiset otti selvää, mistä maista suomalaisiin korkeakouluihin haetaan – Halla-aho: “Kukaan muu kuin toimittaja ei luullut, että Suomeen tultaisiin opiskelemaan länsimaista”
"Jos luulit, että suomalaisiin korkeakouluihin haetaan opiskelemaan eniten esimerkiksi Saksasta tai Britanniasta, niin metsään meni", kirjoittaa MTV Uutiset artikkelissaan, jossa se on selvittänyt, mistä maista suomalaisiin korkeakouluihin haetaan opiskelemaan. - Kukaan muu kuin toimittaja ei luullut, että Suomeen tultaisiin opiskelemaan länsimaista, toteaa eduskunnan puhemies, perussuomalaisten Jussi Halla-aho Facebook-kirjoituksessaan.

Ulosottovelallisten tilanne paranee – Ari Koponen: ”Aito mahdollisuus päästä pois veloista”
Hallitus päätti puoliväliriihessä kirjauksesta, jolla etsitään keinoja auttaa ulosottovelallisia uuteen alkuun. Tarkoituksena on, että koron lisäksi myös velan pääoma tosiasiallisesti lyhenee.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

Purra: “Suomalaisen veronmaksajan ei pidä kustantaa sitäkin lystiä, että joku roudaa jopa bisneksenä porukkaa tänne”

Purra myllyttää hyväuskoisia poliitikkoja: “Voisi kysyä, että miten mitään näin päätöntä voi edes keksiä”

SDP sulki perussuomalaiset ulos pormestarineuvotteluista – Vigelius: Nurmisen puheet yhteistyön tärkeydestä ovat ristiriidassa tekojen kanssa
Tampereen pormestariksi todennäköisesti nouseva Ilmari Nurminen (sd.) kertoi torstaina, että perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit on jätetty pois neuvotteluista Tampereen pormestariohjelmasta vuosille 2025–2029.

Manner-Espanjan sähköjärjestelmä romahti – yhteiskunta meni täysin sekaisin
Sähköt katkesivat tänään Espanjassa sekä Portugalissa ja kaaos iski välittömästi. Lähes kaikki modernin yhteiskunnan toiminnot ovat riippuvaisia toimivasta sähköverkosta, mikä tuli jälleen todistetuksi. Espanjan kansallinen kyberturvallisuusinstituutti tutkiikin, onko sähköverkon romahtamisen syynä kyberhyökkäys. Todennäköisin syy liittyy kuitenkin säätilaan.

Hallitus uusii YEL-työtulon – Marinin hallituksen kohtuuton ja typerä järjestely johtaisi katastrofiin
Yrittäjien eläkejärjestelyistä on ollut paljon puhetta nykyisen hallituksen puoliväliriihen yhteydessä. Voimassa oleva lainsäädäntö on Marinin hallituksen politiikan seurausta, ja erityisavustaja Asmo Maanselän (ps.) mukaan se johtaisi katastrofiin vuonna 2029.

Ruuan arvonlisävero laskee – kuluttajan ostovoima vahvistuu
Arvonlisäverotusta kevennetään alentamalla 14 prosentin arvonlisäverokantaan kuuluvien hyödykkeiden verokanta 13,5 prosenttiin vuodesta 2026 alkaen, valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi keskiviikkoiltana hallituksen puoliväliriihen tiedotustilaisuudessa.