Perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Riikka Purra kommentoi pääministeri Antti Rinteen jättämää eronpyyntöä sekä tulevia tapahtumia Yleisradiolle.

Riikka Purran mukaan Antti Rinteen ero ei ollut yllätys.

– Tapahtui juuri niin kuin kuvittelimmekin, hieman vain ehkä myöhemmin. Itse asiassa mikäänhän ei ole vielä selvinnyt. Todennäköisesti hallituspuolueet pyrkivät betonoimaan saman hallituspohjan ja etenemään tältä suunnalta, ehkä Sanna Marin tunnustelijanaan. Tietenkään me emme välttämättä pidä tätä oikeana lähestymistapana.

”Nukkehallitukseen emme lähde pelleilemään”

Purran mukaan jos kutsu kävisi, perussuomalaiset olisivat valmiita lähtemään hallitukseen tietyillä reunaehdoilla.

– Kyllä me olemme olleet valmiina hallitukseen jo pidemmän aikaa mutta selvää on, että mihinkään nukkehallitukseen me emme lähde pelleilemään. Totta kai me lähdemme edistämään meidän ohjelmamme mukaisia tavoitteita.

– Meillä on jo pitkään ollut hyvin johdonmukaiset linjat ja selkeä politiikka. Näistä me totta kai lähdemme neuvottelemaan. Me emme lähde tukemaan mitään heikkoa hallitusta.

Maassa ei ole toimintakykyistä johtoa

Keskustan puolelta on todettu, että luottamus on horjunut hallituksen toimintakykyyn. Purran mukaan maassa ei ole tällä hetkellä toimintakykyistä johtoa.

– On ihan selvää, että keskustan ja demarien välinen haava on niin syvä, että on vaikea nähdä, miten siitä päästäisiin eteenpäin, että meille saataisiin toimintakykyinen hallitus joka kykenee johtamaan tätä maata eteenpäin.

– Toki hallituspuolueiden sisäiset skismat ovat näkyneet pitkään valiokuntatyössä ja eduskunnan käytävilläkin. Vaikea nähdä, että tilannetta voitaisiin korjata pelkillä henkilövaihdoksilla. Tähän tilanteeseen tietysti odotamme hyvin pikaisia vastauksia. Perussuomalaiset on tietysti valmis vaikka uusiin vaaleihinkin, Purra totesi.

SUOMEN UUTISET