Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio peräänkuuluttaa Suomeen toimivaa hallitusta. Erityisen surullinen hän on keskustan tilanteesta. Vaaleissa äänestäjät eivät tienneet, että keskustaa äänestäessään he itse asiassa tukevat vihervasemmistoa.

Ville Tavio oli tiistain Huomenta Suomen haastattelussa edelleen vankasti sitä mieltä, että pääministeri Antti Rinteen on aika mennä.

– Keskusta on sinänsä todennut, että he haluavat jatkaa vihervasemmiston tukemista, mutta heillä ei selvästikään ole luottamusta pääministeriin. Perussuomalaiset ovat toki oppositiossa, mutta voidaan silti sanoa, että Antti Rinne ei ole osoittautunut järin luotettavaksi toimijaksi ja keskustakin on joutunut lopulta sen myöntämään.

Pääministerin pitää puhua totta

Haastattelija tiedusteli Taviolta, mitkä asiat erityisesti närästävät pääministeri Rinteen toimissa.

– Näkisin, että Suomessa ollaan pidetty aika korkea taso siinä, että ministerin täytyy puhua totta. Rinteen selostukset on vaihtuneet päivittäin ja välillä tuntuu että hän itse osaltaan uskoo sitä selittelyä, mutta kaikesta huolimatta ulkopuoliset näkevät, että se on selittelyä. Aina jos keksii tarinan entisen päälle, niin sitten se vähän muuttuu vaikeaksi, kun pitää aina keksiä uusi tarina.

Keskusta kuuluu nyt vihervasemmistoon

Tavio on huolissaan siitä, että maasta puuttuu toimiva hallitus.

– Tämä on surullinen tilanne Suomelle, kun ei ole toimivaa hallitusta. Maassa pitäisi olla toimiva hallitus, jossa pystyy luottamaan toisiinsa. Tämä on ehkä vielä surullisempaa keskustan äänestäjille. Alun alkaenkaan äänestäjät eivät varmastikaan halunneet keskustaa äänestäessään, että lähdetään vihervasemmistoa tukemaan. Tämä on ihan vilpitön mielipide, koska eduskunnassa on enemmistö keskusta, perussuomalaiset, kokoomus -porukalla.

– Se, että keskusta kuuluukin vihervasemmistoon, niin he eivät kertoneet tätä ennen vaaleja kenellekään. Nyt heidän täytyy paikata sitä, he eivät voi ottaa ihan mitä tahansa vastaan pääministeriltä, mutta se jää nähtäväksi, miten tämä etenee, Tavio sanoi.

SUOMEN UUTISET