Keskustan puoluehallitus toivoo uunituoreessa tiedotteessaan, että SDP tekee itse ”johtopäätökset” hallituksen toimintakyvyn palauttamiseksi. Hallitusohjelmaa ja nykyistä hallituspohjaa keskusta tukee kuitenkin vahvasti. Perussuomalaiset odottivat tiukempaa viestiä.

– Keskusta tahtoo selvästi jatkaa vihervasemmistossa, mutta ei Rinteen johdolla. ‪Tällainen hallituskriisi jo alkukaudesta on karua katseltavaa. Toivoisin maahan toimivaa ja suoraselkäistä hallitusta, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio kommentoi.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Riikka Purran mielestä hallituspuolueiden gallupkannatus pitää huolen siitä, että kriisin osapuolilla ei ole kauhean hyviä vaihtoehtoja.

– Hallituksen jäsenten sählääminen ja säikkyily ovat tietysti ihan luonnollisia reaktioita siihen, että oppositiossa on yksi 23 prosentin puolue. En silti osaa sääliä heitä. Itsehän ovat soppansa keittäneet, Purra kommentoi.

Purran mukaan keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni vaikuttaa ulostulojensa perusteella pelokkaalta puoluejohtajalta, joka ”tekee mitä tahansa, ettei tarvitsi tehdä paljonkaan”.

– Taipuuko Rinne vai yrittääkö taistella; mitä tekevät demarien keskenään taistelevat kuppikunnat? Ja mikä keskustalle mahtaa lopulta riittää? Purra pohtii.

SUOMEN UUTISET