Perussuomalaisten eduskuntaryhmän mukaan ainakin EU- ja eduskuntavaalit on yhdistettävä. Ryhmä epäilee, että vaalien pitäminen erikseen alentaa jo ennestään heikkoa äänestysintoa.

– Reilusti alle puolet, noin 40 prosenttia äänioikeutetuista, äänesti viime europarlamenttivaaleissa. Viime eduskuntavaalit kiinnostivat reilua kahta kolmasosaa kansasta, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri toteaa.

Alhainen äänestysinto, kalliit kustannukset

Normaalin aikataulun mukaisesti eduskuntavaalit olisivat huhtikuussa ja europarlamenttivaalit kesäkuussa 2019. Lisäksi lokakuun lopussa 2018 on tarkoitus järjestää maakuntavaalit.

– Jokainen maalaisjärjellä ymmärtää, että äänestysinnokkuus heikkenee puhumattakaan suurista kustannuksista, joita erillisistä vaaleista johtuu, Meri huomauttaa.

– Jos tämä maakuntauudistus etenee soten mukana, olemme valmiita siirtämään myös niitä ensi vuodelle. Tämä älytön kiireen toistaminen on vain poliittista painostamista.

Maakuntavaaleja mahdotonta ennustaa

Perussuomalaiset on tyrmännyt hallituksen sote-uudistuksen valinnanvapausmallin, joka liittyy vahvasti maakuntauudistukseen.

– Valinnanvapausmallia emme voi mitenkään kannattaa tällaisenaan. Siksi myös maakuntavaaleja on mahdotonta varmaksi ennustaa, Meri täsmentää.

SUOMEN UUTISET