Lokakuulle suunniteltujen maakuntavaalien aikataulu on yhä enemmän vastatuulessa, kun oikeuskanslerinvirasto ilmoitti eilen tiistaina pitävänsä maakuntavaalien järjestämisaikataulua liian nopeana. Maakuntavaalien lainsäädäntöä ei ole vielä edes hyväksytty eduskunnassa.

Perussuomalaisten kansanedustajien Ville Tavion ja Ville Vähämäen mielestä nyt kannattaakin ottaa aikalisä ja miettiä vaaliaikataulua kokonaisvaltaisesti.

Harva jäisi kotiin

Villet kannattavat, että maakuntavaalit, eduskuntavaalit ja europarlamenttivaalit järjestettäisiin ensi vuonna kaikki samalla kertaa.

Näin saataisiin helposti säästettyä veronmaksajien rahaa ja samalla nostettua äänestysaktiivisuutta, jonka on pelätty jäävän alhaiseksi maakunta- ja europarlamenttivaaleissa.

– Näissä megavaaleissa vain harva jäisi kotiin, sillä äänestystuloksella olisi kaikkien aikojen suurin merkitys, Tavio sanoo.

– Monet seikat puhuvat sen puolesta, ettei vaaleja kannata järjestää peräkkäin muutaman viikon tai kuukauden välein. Se maksaa turhaan ja latistaa äänestysintoa, Vähämäki jatkaa.

SUOMEN UUTISET