Pohjois-Suomesta oleva Veli-Pekka Leivo kirjoittaa Uudessa Suomessa tiukkaan sävyyn vasemmistoliiton linjasta ja erityisesti Jyrki Yrttiahon (vr.) potkuja. Raisiolainen Yrttiaho on syntyisin Pelkosenniemeltä Etelä-Lapista.

Leivo arvelee, että ilman puoluehallituksen älynväläystä tuskin kukaan olisi tullut tietäneeksi Yrttiahon puheesta SKP:n kokouksessa. Nyt siitä sen sijaan tuli valtakunnan kuuma uutinen.

– Mitä ihmettä puoluehallitus kuvittelee tällä oikein saavuttavansa? Haluavatko he, että me väärinajattelijat lähdemme ja Team Audi saa jatkaa ilman, että heidän linjansa kyseenalaistetaan? Vai haluaako puoluehallitus tuhota Vasemmistoliiton perustan ja sysätä puolueemme lopullisesti marginaaliin? Vai ovatko he ihan oikeasti noin vieraantuneita todellisuudesta, Leivo kysyy.

Hän pitää onnena onnettomuudessa, ettei puoluehallitus päätä Yrttiahon erottamisesta, vaan Raision vasemmisto.

– Toivottavasti Raision Vasemmistoliitto toteaa, että puoluehallitus pitäkööt tunkkinsa. Audin takapenkiltä on mukava huudella, mutta tällainen toiminta hyödyttää vain ja ainoastaan Vasemmistoliiton vastustajia, Leivo jyrähtää.