Bensan ja dieselin hinnat ovat pilvissä ja nousevat edelleen. Polttoaineet ovat arvotavaraa ja kiinnostavat siksi myös rikollisia. Nyt bensat viedään jo henkilöautojenkin tankeista.

Polttoaineiden hinnat nousevat jatkuvasti ja alkavat olla tuplasti viime vuotta korkeammalla tasolla. Tavan kansalainen vähentää pakosta autoiluaan mahdollisuuksien mukaan tai leikkaa muista menoista. Rikollinen ajattelee toisin ja varastaa muilta.

Ennen polttoainetta varastettiin huoltoasemilta jättämällä tankkaus maksamatta. Palveluasemien kadotessa historian hämärään tällainen peli ei enää juurikaan vetele. Nyt liigat varastavat polttoainetta suoraan kuorma-autoista sekä traktoreista ja yhä enemmän myös henkilautoista.

Bensarosvo iskee missä ja milloin tahansa

Suomessa bensarosvoista ei ole vielä juurikaan kuultu, mutta Ruotsissa ollaan taas kerran pidemmällä. Jonas Eronen Uppsalan poliisista varoittaa, että varkailta on hankala välttyä, sillä bensavorot voivat iskeä missä ja milloin tahansa. Kannattaa kuitenkin pohtia hetki sitä, mihin autonsa pysäköi.

– Varkaudet yleistyvät niin kauan kuin bensiinin ja dieselin hinta pysyy pilvissä, Eronen ennustaa kylmän rauhallisesti.

Poliisin mukaan bensavarkaudesta pitää aina tehdä rikosilmoitus. Jo pelkästään sen takia, että virkavalta saa näin yleiskuvan siitä, missä varkauksia tapahtuu ja mihin suuntaan kehitys on menossa. Tästä hyötyvät kaikki, kun poliisi voi reagoida rikoksiin todellisen tilanteen mukaan.

SUOMEN UUTISET