Perussuomalaisten kansanedustajat Leena Meri, Juho Eerola ja Sami Savio ampuvat alas SDP:n maahanmuuttotyöryhmässä laaditut esitykset, joiden mukaan muun muassa entistä useampi rikoksia tehnyt ulkomaalainen saisi jatkossa jäädä Suomeen. – Tällainen linja tarkoittaisi Suomelle lähes miljardin euron vuosittaista lisäkustannusta, Eerola sanoo.

Suomen Uutiset paljasti eilen SDP:n maahanmuuttotyöryhmässä laaditun salaisen muistion, jossa esitetään melko rajuja muutoksia Suomen maahanmuuttopolitiikkaan. Muistion ovat laatineet varatuomari Peter Saramo sekä tasa-arvotutkija Marianne Laxén.

Päätösvalta EU:lle, konsultteja rötöstelijöille

Muistiossa esitetään muun muassa merkittävää päätösvallan siirtoa Suomelta EU:lle, pakolaiskiintiön nostamista sekä rikoksiin syyllistyneiden henkilöiden maasta poistamisen jäädyttämistä.

Pikkurötöstelijöitä auttaisivat jatkossa palkatut konsultit, jotka erikseen puuttuisivat jokaiseen maasta poistamista koskevaan tapaukseen etsien erilaisia hallinnollisia menettelyvirheitä tai muita erityissyitä, joiden vuoksi henkilölle voitaisiin myöntää jollakin perusteella oleskelulupa.

Muistio on otsikoitu: SDP:n maahanmuuttotyöryhmän vaalitavoitteet kevään 2019 eduskuntavaaleihin. Muistiossa esitetään linjauksien kirjaamista tarkemmin seuraavaan hallitusohjelmaan.

SDP haluaa Suomen rahat koko maailman käyttöön

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri on tyrmistynyt tällaisista suunnitelmista.

– Pidän outona, ettei SDP:llä ole mitään käsitystä siitä, mitä tämä mittava muutos maksaisi. Me emme myöskään tarvitse maahan yhtään lisää rikollisuutta, joten missään nimessä ei tule helpottaa sitä, että maahan saa jäädä pikkurikollisuuden varjolla, Meri sanoo.

Hän ihmettelee SDP:n suunnitelmia antaa turvapaikanhakijoille verovaroin maksettu asioidenhoitaja ja konsultti valvomaan heidän oikeuksiaan.

– Olisipa jokaisella lapsella, vanhuksella ja muulla suomalaisella oma valvoja ja apuhenkilö verovaroin maksettuna. Lehdistä saa lukea jatkuvasti kaltoin kohdelluista lapsista ja vanhuksista. Eläinsuojelusta puhumattakaan.

– Mutta SDP haluaa lisätä meidän resurssit ja rahat koko maailman olojen valvontaan. Jos nyt kuitenkin ensin laitetaan kuntoon omat heikommassa ja haavoittuvassa asemassa olevien suomalaisten asiat, Meri huomauttaa.

Taas suomalainen työmies maksajaksi

Kansanedustaja, perussuomalaisten 3. varapuheenjohtaja Juho Eerola on ihmeissään SDP:n työryhmässä laadituista esityksistä. Eerola myös hämmästelee, kuka ylipäätään tällaisia esityksiä voi kannattaa.

– Toivon todella, että demarit Suomessa ottaisivat maahanmuuttopolitiikassaan mallia aateveljiltään Ruotsista ja Tanskasta. Siellä demarit toimivat vastuullisesti, ja maahanmuuttopolitiikka kiristyy. Itse kannatan pohjoismaista yhteistyötä. Suomi ei saa tässä asiassa jäädä pussin perälle.

– Demareiden linja tarkoittaisi Suomelle lähes miljardin euron vuosittaista lisäkustannusta. Sen maksaisi suomalainen työmies, Eerola arvioi.

Selittää Rinteen haluttomuuden yhteistyöhön

Myös perussuomalaisten kansanedustaja Sami Savio ihmettelee SDP:n linjauksia.

– Vihreiden lisäksi myös SDP:n politiikka on Suomelle erittäin turmiollista, jos he pääsevät valtaan. Demarien maahanmuuttopoliittinen muistio selittääkin varsin hyvin sen, miksi Antti Rinne ei halua perussuomalaisten kanssa samaan hallitukseen.

– Kokoomuksen kanssa demarit sitä vastoin löytänevät helposti yhteisen arvopohjan, eikä edes sisäministerin vaihtaminen ole salaisen muistion perusteella välttämättä lainkaan tarpeen. Sen verran hölläkätistä maahanmuuttopolitiikkaa demarit näet suunnittelevat kustannuksista piittaamatta, Savio lataa.

Artikkeliin lisätty Sami Savion osuus 29.5.2018 klo 15.39.

SUOMEN UUTISET