Lelusalakuljettaja syyttää kansalaisaktivisti Anter Yasaa törkeästä kunnianloukkauksesta. Yasa kertoi Suomen Uutisille olleensa tänään poliisikuulustelussa. Kuulustelun syynä oli Yasan mukaan epäily törkeästä kunnianloukkauksesta.

Anter Yasa kertoi, että ”lelusalakuljettajana” tunnettu Rami Adham on tehnyt rikosilmoituksen Yasan lokakuussa 2016 kirjoittamasta Facebook-päivityksestä, joka levisi laajalti sosiaalisessa mediassa. Yasan kirjoitus ja sen pohjalta tehdyt lehtijutut johtivat rikostutkintaan Adhamin Syyriassa tekemää avustustoimintaa kohtaan.

Yasan mukaan kunnianloukkausepäily liittyy Yasan esittämiin väitteisiin Adhamin yhteyksistä islamistijärjestöihin.

Kyseessä on vasta esitutkinta. Syytettä kunnianloukkauksesta ei ole vielä nostettu.

Maskotista inhokiksi

Adham rävähti Suomessa laajaan julkisuuteen 2016. Lukuisten nimipoliitikkojen rinnalla poseerannut Adham nousi median maskotiksi ja hänet otettiin avosylin SDP:n jäseneksi. Politiikonura katkesi kuitenkin lyhyeen Anter Yasan kirjoituksen jälkeen. Adham erosi SDP:n jäsenyydestä tyynnyttääkseen mediakohua.

– Sosialidemokraateilla, niin Suomessa kuin muuallakin Pohjolassa, on pitkät perinteet islamismin hyödyllisenä idioottina toimimisesta, Jussi Halla-aho kommentoi lakonisesti tapausta 2016.

Suomen Uutiset on kirjoittanut Adhamista useita kertoja: 1, 2, 3.

SUOMEN UUTISET