Perussuomalaiset Nuoret on tyrmistynyt opetus- ja kulttuuriministeriön päätöksestä tukea nuorisojärjestöä vain viidesosalla Keskustanuorten tuesta, 115 000 eurolla vuonna 2017.

Demarinuorille yli puoli miljoonaa euroa

Ministeriö korotti Perussuomalaisten Nuorten saamaa tukea vuodesta 2016 vain 3 000 €, vaikka järjestön toiminta on kehittynyt ja kasvanut valtavasti.

– Havainnollistamisen vuoksi, mikäli nykyinen “korotustaso” jatkuisi, menisi Perussuomalaisilla Nuorilla 187 vuotta saavuttaa Keskustanuorten saaman tuen taso, paheksuu Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Samuli Voutila.

– Opetus- ja kulttuuriministeriön päätös tuestamme on hävytön. Olemme Suomen vaikutusvaltaisin poliittinen nuorisojärjestö, toimintamme on kasvanut rajusti kuluneen vuosikymmenen aikana ja silti saamme vain murto-osan muihin poliittisiin nuorisojärjestöihin nähden. Mihin perustuu Sosialidemokraattisen Nuorten yli puolen miljoonan euron tuki saati Vasemmistonuorten yli 330 000 euron tuki? Tulemme valittamaan päätöksestä.

Kokoomusnuorille viisi kertaa enemmän

Perussuomalaiset Nuoret on vuosien ajan taistellut oikeudenmukaisten tukipäätösten puolesta.

– Muiden poliittisten nuorisojärjestön tuet kuvastavat vanhaa maan tapaa, jossa mulle-sulle poliittinen suhmurointi rehottaa. Vanhojen puolueiden nuorisojärjestöjen kohtuuttomiksi paisuneet tuet tulee pudottaa murto-osaan nykyisestä, ja jäljelle jäävä potti jakaa tasapuolisesti kaikille poliittisille nuorisojärjestöille poliittisen aktiivisuuden perusteella. Säästyville rahoille löytyisi käyttöä vaikkapa syrjäytymisvaarassa olevien nuorten auttamisessa, Voutila ehdottaa.

– Päätös on täysin mielivaltainen. Ministeri Sanni Grahn-Laasonen myönsi myös omalle nuorisojärjestölleen Kokoomusnuorille yli viisinkertaisen summan meihin verrattuna. Vanhojen puolueiden röyhkeä hyvävelipeli on puhallettava poikki, jyrähtää Perussuomalaisten Nuorten varapuheenjohtaja Toni Ahva.

Perussuomalaiset Nuoret vaatii, että poliittisten nuorisojärjestöjen valtion tuet tulee jakaa suhteessa kansanedustajien määrään ja kokonaistukisumma puolittaa.

Ministeriön tuenjako vuodelle 2017 selviää täältä.

SUOMEN UUTISET