

PS-Nuorison puheenjohtaja Lauri Laitinen kannustaa nuoria äänestämään eurovaaleissa: Kyse on siitä, mihin suuntaan haluamme EU:ta kehittää
Ylen mukaan suomalaisten äänestysinnokkuuden ennustetaan kasvavan tämän vuoden eurovaaleissa, mutta äänestysprosentti tulee silti jäämään alle 50:n. Perussuomalaisen Nuorison puheenjohtaja ja eurovaaliehdokas Lauri Laitinen (kuvassa) kertoo, miksi juuri nuorten kannattaa äänestää kesäkuun eurovaaleissa.
– Viime kuukausina Euroopan parlamentti on päättänyt muun muassa metsiemme ennallistamisesta ja turvapaikanhakijoiden taakanjaosta, mikä vähentää kansallista liikkumavaraamme ja vaikuttaa suoraan siihen, miten kykenemme ylläpitämään omaa taloutta ja turvallisuutta tulevaisuudessa, terävöittää PS-Nuorison puheenjohtaja Lauri Laitinen.
Perussuomalaisen Nuorison puheenjohtaja avaa videolla ajatuksiaan EU:n ennallistamisesta:
Youtube, 1 min 21 sek.
Laitinen muistuttaa, että Suomen lainsäädännöstä noin 11,8-17,8 % arvioidaan olevan peräisin EU:sta, joten sillä on Suomen kannalta hyvinkin keskeinen merkitys, ketkä istuvat päättävissä pöydissä. EU-tasolla päätetään muun muassa ilmasto- ja ympäristöpolitiikasta, maahanmuuttopolitiikasta ja maiden välisistä tuista, joilla on suoria taloudellisia ja yhteiskunnallisia vaikutuksia suomalaisiin.
Liittovaltiokehitys on pysäytettävä
Kyse on myös siitä, mihin suuntaan haluamme kehittää Euroopan unionia – kohti ylikansallista liittovaltiota, jossa Suomelta viedään mahdollisuus harjoittaa itsenäistä ulkopolitiikkaa ja se pakotetaan maksamaan entistä suurempia summia muiden hyväksi vai kohti kansallismielistä kauppaliittoa, jossa itsenäiset eurooppalaiset kansallisvaltiot tekevät taloudellista yhteistyötä painamatta ketään alas.
– Tulevalle istuntokaudelle on väläytetty EU:n perussopimusten avaamista uusien laajentumisten mahdollistamiseksi. Todellisuudessa kyse on jäsenmaiden päätäntävallan keskittämisestä EU:lle eri kriisien varjolla. Tämän kehityksen pysäyttämiseksi on elintärkeää saada Euroopan parlamenttiin ja sitä myötä Euroopan komissioon valtasuhteet, jotka suosivat kansalliskonservatiiveja.
– Oma sukupolveni on elänyt koko elämänsä EU-Suomessa, mutta voimme vaikuttaa siihen, kehittyykö EU epädemokraattisempaan ja suomalaisvihamielisempään suuntaan vai saako Suomi viimein osansa EU-jäsenyydestä, päättää Lauri Laitinen.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- äänestysa Eurovaalit 2024 Ennallistaminen äänestysprosentti Lauri Laitinen Perussuomalainen Nuoriso kansallisvaltiot liittovaltiokehitys lainsäädäntö ympäristöpolitiikka Maahanmuuttopolitiikka Taakanjako Turvapaikanhakijat ilmastopolitiikka
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Ruotsidemokraatit kesäkuun eurovaaleista: ”Jos pienet maat eivät laita kovaa kovaa vasten, EU jyrää meidät”

Saksassa eurovaaleihin aikoo osallistua ulkomaalais- ja muslimivihasta voimaansa ammentava liitto

Koponen: EU tekee mitä parhaiten osaa – rikkoo Suomessa toimivia järjestelmiä

PS-Nuorison eurovaaliehdokkaat: Kiilusilmäinen ilmastopolitiikka uhkaa Euroopan omavaraisuutta
Viikon suosituimmat

Valkoisen teinin tappajasta tuli Amerikan mustien sankari
Texasissa nuorten miesten nujakka päättyi toisen nuoren kuolemaan, koska musta nuorukainen oli tuonut koulun urheilukisoihin repussaan veitsen ja päätti käyttää sitä. Nyt valkoisen teinipojan tappajasta on tullut Amerikan mustien sankari, jolle ihmiset ovat lahjoittaneet jo yli puoli miljoonaa dollaria.

MTV Uutiset otti selvää, mistä maista suomalaisiin korkeakouluihin haetaan – Halla-aho: “Kukaan muu kuin toimittaja ei luullut, että Suomeen tultaisiin opiskelemaan länsimaista”
"Jos luulit, että suomalaisiin korkeakouluihin haetaan opiskelemaan eniten esimerkiksi Saksasta tai Britanniasta, niin metsään meni", kirjoittaa MTV Uutiset artikkelissaan, jossa se on selvittänyt, mistä maista suomalaisiin korkeakouluihin haetaan opiskelemaan. - Kukaan muu kuin toimittaja ei luullut, että Suomeen tultaisiin opiskelemaan länsimaista, toteaa eduskunnan puhemies, perussuomalaisten Jussi Halla-aho Facebook-kirjoituksessaan.

Ulosottovelallisten tilanne paranee – Ari Koponen: ”Aito mahdollisuus päästä pois veloista”
Hallitus päätti puoliväliriihessä kirjauksesta, jolla etsitään keinoja auttaa ulosottovelallisia uuteen alkuun. Tarkoituksena on, että koron lisäksi myös velan pääoma tosiasiallisesti lyhenee.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

Purra: “Suomalaisen veronmaksajan ei pidä kustantaa sitäkin lystiä, että joku roudaa jopa bisneksenä porukkaa tänne”

Purra myllyttää hyväuskoisia poliitikkoja: “Voisi kysyä, että miten mitään näin päätöntä voi edes keksiä”

SDP sulki perussuomalaiset ulos pormestarineuvotteluista – Vigelius: Nurmisen puheet yhteistyön tärkeydestä ovat ristiriidassa tekojen kanssa
Tampereen pormestariksi todennäköisesti nouseva Ilmari Nurminen (sd.) kertoi torstaina, että perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit on jätetty pois neuvotteluista Tampereen pormestariohjelmasta vuosille 2025–2029.

Manner-Espanjan sähköjärjestelmä romahti – yhteiskunta meni täysin sekaisin
Sähköt katkesivat tänään Espanjassa sekä Portugalissa ja kaaos iski välittömästi. Lähes kaikki modernin yhteiskunnan toiminnot ovat riippuvaisia toimivasta sähköverkosta, mikä tuli jälleen todistetuksi. Espanjan kansallinen kyberturvallisuusinstituutti tutkiikin, onko sähköverkon romahtamisen syynä kyberhyökkäys. Todennäköisin syy liittyy kuitenkin säätilaan.

Hallitus uusii YEL-työtulon – Marinin hallituksen kohtuuton ja typerä järjestely johtaisi katastrofiin
Yrittäjien eläkejärjestelyistä on ollut paljon puhetta nykyisen hallituksen puoliväliriihen yhteydessä. Voimassa oleva lainsäädäntö on Marinin hallituksen politiikan seurausta, ja erityisavustaja Asmo Maanselän (ps.) mukaan se johtaisi katastrofiin vuonna 2029.

Ruuan arvonlisävero laskee – kuluttajan ostovoima vahvistuu
Arvonlisäverotusta kevennetään alentamalla 14 prosentin arvonlisäverokantaan kuuluvien hyödykkeiden verokanta 13,5 prosenttiin vuodesta 2026 alkaen, valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi keskiviikkoiltana hallituksen puoliväliriihen tiedotustilaisuudessa.