On surkeaa, että hallituksen työllisyys- ja talouspoliittinen keinovalikoima sisältää ainoastaan lisää velkaa, lisää veroja ja julkisen sektorin paisuttamista, kirjoittaa perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra.

– Suunnan pitäisi olla täsmälleen päinvastainen, kuten olemme esittäneet: kokonaisveroasteen alentamista, etenkin työn verotusta keventämällä ja menojen asettamista tärkeysjärjestykseen, Riikka Purra painottaa.

Hyvävelijärjestelmät vapautettu lisäverosta

Purran mielestä työpaikkojen ja työllisyyden on synnyttävä yksityiselle sektorille.

– Kun työntekijälle jää palkasta enemmän käteen, hänen kannustimensa ottaa vastaan työtä paranevat

– Ainoa fiksu lisävero olisi kohdistunut niihin suursäätiöihin, jotka nyt kuitenkin suunnitelmista on vapautettu: eli demarien, vasemmiston ja rkp:n poliittistaloudelliset hyvävelijärjestelmät, jotka nauttivat veroparatiisiolosuhteista ilman yhtään järkevää syytä, Purra kirjoittaa Facebookissa.

Työttömyys on edelleen korkealla

Purran mukaan vero- ja maksuhuojennuksia pitäisi hyödyntää myös muualla, kuten eläkeläisten töihin kannustamisessa.

– Jos veroprogressio kohdistuisi vain työtuloon eikä eläkkeen ja palkan yhteissummaan, moni jaksava ja osaava eläkeläinen voisi palata töihin.

– Samaan aikaan on ymmärrettävä, että vaikka työvoimapulaa huutavat jo Tokoinrannan lokitkin, työttömyys on korkealla. Uudellamaalla on työttömiä reilusti yli 40 000 enemmän kuin ennen epidemiaa. Korkein työttömyysprosentti on Vantaalla, peräti 15 prosenttia, eikä Helsinkikään jää kauas, Purra muistuttaa.

SUOMEN UUTISET