Valtioneuvoston kanslian julkaiseman selvityksen mukaan työnantajien pitäisi vähentää ilmaisten parkkipaikkojen tarjontaa ja työpaikalla tapahtuvaa autojen pysäköintiä tulisi alkaa verottaa työntekijöiltä. Selvityksen taustana on Sanna Marinin hallitusohjelman tavoitteet vähentää liikenteen aiheuttamia päästöjä. Suomella on yhdet EU:n tiukimmista liikenteen päästötavoitteista.

– Miten on mahdollista, että Marinin hallituksen ainoa ratkaisu ongelmiin on aina vaan uusi vero, ihmettelee perussuomalaisten kansanedustaja Ari Koponen.

Miksi töissä käymisestä rangaistaan?

Auto on välttämättömyys suuressa osassa maata julkisen liikenteen huonon tarjonnan vuoksi. On suomalaisia, joiden työmatkan suorittaminen muulla kuin autolla ei yksinkertaisesti ole mahdollista.

– Ensin hallitus teki historiallisen suuren polttoaineiden korotuksen. Seuraavaksi laadittiin autoilijoiden ruuhkamaksut, ja nyt aletaan verottaa jopa pysäköinnistä työpaikalla. Tästä herää kysymys, miksi töissä käymisestä rangaistaan, kun siihen pitäisi kannustaa? kysyy Koponen.

Suomen Uutiset