Ei ole olemassa paperittomia, ainoastaan laittomasti maassa oleskelevia ja etsintäkuulutettuja. Tiedotusvälineiden tulisi pitäytyä oikeissa termeissä ja faktoissa, perussuomalaisten työmies Matti Putkonen muistuttaa.

Kahden eri termin käyttö samasta asiasta hämmentää ja suututtaa työmies Matti Putkosen mielestä kansalaisia.

– Kansalaisten hämmennys ja oikeutettu vihakin sai jälleen tuulta purjeisiinsa, kun Yle ja muutamat muut tiedotusvälineet – joko tietoisesti tai tietämättömyyttään – julkaisivat katteettoman mainospätkän, jonka mukaan laittomasti maassa oleskelevilla ja etsintäkuulutetuilla olisi oikeus harkinnanvaraiseen toimeentulotukeen.

– Asia ei näin ole, eikä ole koskaan ollutkaan. Kuluttajansuojan ja oikean tiedon kansalaisille välittämisen näkökulmasta olisi viimeistään nyt näyttävästi syytä oikaista tämä virheellinen propaganda, jota Ylen arvovallalla uutisena levitettiin, Putkonen sanoo.

Laki edellyttää poliisin kutsumista

Työmies vetoaa perussuomalaisiin valtuutettuihin sekä hallitusten ja lautakuntien jäseniin, että nämä ohjeistaisivat sosiaalitoimistojen virkamiehiä.

– Jos laittomasti maassa oleskeleva ja etsintäkuulutettu tulee hakemaan toimeentuloa, on virkamiehen ensisijainen ja ainoa velvollisuus kutsua välittömästi poliisit paikalle. Poliisit sitten toimittavat kyseisen henkilön maasta pois.

– Nykyiset lait ja asetukset edellyttävät tätä. Päätösvalta harkinnanvaraisessa toimeentulotuessa on vain ja ainoastaan kunnissa ja kaupungeissa, Putkonen painottaa.

”Punavihreä todellisuus kaukana oikeudenmukaisuudesta”

Putkosen mielestä demarit ja punavihreät haluavat rapauttaa suomalaista lainsäädäntöä tältäkin osin.

– Punavihreä tuhotyö ei onnistu oppositiosta käsin. Siksi on veronmaksajien kannalta tärkeää pitää punavihreät visusti oppositiossa tulevanakin vaalikautena, Putkonen lataa.

– Kansalaisten enemmistön mielestä ei ole oikeudenmukaista eikä perusteltua leikata etuuksia suomalaisilta perheiltä, lapsilta tai vanhuksilta – ja jakaa surutta näin kertyvät varat toimeentulotukena Suomessa laittomasti oleskeleville ja etsintäkuulutetuille henkilöille. Punavihreä oikeudenmukaisuus on kaukana todellisesta oikeudenmukaisuudesta.

Tilaisuuden videotallenne:

SUOMEN UUTISET