Perussuomalaisten kansanedustaja Leena Meri ihmettelee, miten jopa poliittiset tahot haluavat tarjota laittomasti maahan jääville ulkomaalaisille esimerkiksi terveydenhuollon ja perusopetuksen, vaikka paperittomasti maassa oleviin liittyy turvallisuusriski.

Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari arvioi Nykypäivän haastattelussa (31.10.), että laittomasti Suomeen jääviin turvapaikanhakijoihin liittyvät riskit kohdistuvat enimmäkseen yleiseen järjestykseen ja turvallisuuteen.

Kirkko vähättelee rikosoikeudellista vastuuta

Pelttarin mukaan osa saattaa myös radikalisoitua ja muodostaa Suomelle uhan terrorismin torjunnan kannalta.

– Tasan samaa mieltä. Silti toiset poliitikot haluavat näille ihmisille palveluita, kuten terveydenhoidon, oikeuden perusopetukseen ja asuntoloita yms. Eikö tarkoitus ole, että he poistuvat maasta kun kerran kielteinen päätös on annettu? Meri kysyy.

– Mm. kirkko on ilmoittanut antavansa heille suojaa, mikä on täysin käsittämätöntä. Ohjeissaan kirkko myös vähättelee rikosoikeudellista vastuuta asian suhteen.

Millaisessa järjestelmässä ei noudateta lakia?

Meri kysyy blogissaan, mikä sellainen järjestelmä edes on, jossa lainvoimaisia päätöksiä ei tarvitse noudattaa.

– Olisi aivan sama kuin minä ilmoittaisin, että kyllä sain sakot tai laskun postissa, mutta en aio maksaa ja sitä ei voisi edes ulosmitata minulta, koska laki suojaa sitä, että vain päätän tehdä haluamallani tavalla. Kuulostaa varmaan kaikista täysin hullulta.

– Tällä ajattelulla voimme saman tien voidaan vetää lakikirjat roskikseen sitten kaikkien osalta. Minä en ymmärrä tätä ajattelua enkä tule koskaan ymmärtämään. Kaikilta muilta odotetaan lainkuuliaisuutta ja lain noudattamatta jättämisestä on erilaisia sanktioita. Osalle annetaan oikeus olla noudattamatta lakia ja vielä toivotaan heille erityislakeja suojelemaan heidän lain noudattamatta jättämistä. Absurdia vai mitä? Meri ihmettelee.

Kuvassa: Majoituksesta ja ruuasta valittavia turvapaikanhakijoita Oulussa. Kuvituskuva.

SUOMEN UUTISET

Tagit