Perussuomalainen Helsinki ry ottaa tiukasti kantaa laittomasti maassa olevien ulkomaalaisten oikeuteen hakea toimeentulotukea.

– Kaikki helsinkiläiset, jotka ovat asioineet sosiaalitoimistossa ja hakeneet kaupungin vuokra-asuntoa tai toimeentulotukea tietävät, miten kovaan syyniin joutuu, jos tukea aikoo saada.

– Nyt julkisuuden perusteella näyttää olevan niin, että täällä laittomasti olevat asunnottomat ulkomaalaiset saavat erittäin kiireelliseen -luokkaan kuuluvina vuokra-asunnon ja lain nojalla toimeentulotuen. Helsinkiläisten oikeustaju ei tätä kestä, yhdistyksen tiedotteessa todetaan.

Tukea vain laillisesti maassa oleville

Suurin osa turvapaikkaa hakeneista hakeutuu selvitysten mukaan pääkaupunkiseudulle ja erityisesti Helsinkiin.

– Siksi kaikki ratkaisut, jotka koskevat siirtolaisuutta ja maahanmuuttoa koskettavat erityisesti Helsinkiä ja helsinkiläisiä. Siksi oikeus verovaroin kustannettuun toimeentuloon Helsingissä täytyy olla sidottu lailliseen oleskeluun Suomessa, yhdistyksen puheenjohtaja Markku Saarikangas painottaa.

– Mikäli henkilöllä ei ole oikeutta oleskella Suomessa voi valtio avustaa henkilöä ruoan saamisessa ja maasta poistumisessa. Ei muussa. Tämän pitäisi olla itsestäänselvyys.

Hallituksen puututtava

Perussuomalainen Helsinki ry edellyttää, että Suomen hallitus ottaa asian välittömästi tarkasteluun ja lähtee viemään eteenpäin ratkaisua, jonka suomalaisten oikeustaju ja yhteiskuntamoraali kestävät.

– Pelleily ihmisten veronmaksumoraalin ja lainkuuliaisuuden välillä on lopetettava.

Kuvassa: Turvapaikanhakijoita helsinkiläisessä vastaanottokeskuksessa. Kuvituskuva.

SUOMEN UUTISET