Perussuomalaisten kansanedustaja Mari Rantanen ei lämpene Helsingin Sanomissa (4.6.2019) julkaistulle kannanotolle, jossa vaaditaan valtiota auttamaan suomalaisia Isis-naisia lapsineen pois Al-Holin vankileiriltä.

– Nyt on todellista tuubaa taas. Terroristiseen järjestöön osallistuneiden ”omaiset” kirjoittavat, että nämä henkilöt lähtivät, koska rasismi. Ja heidät on haettava, koska niin kuuluu tehdä? Lisäksi omaiset haluavat valittaa oikeuskanslerille opposition puheista eduskunnan kyselytunnilla. Buu, nyt pelottaa, Mari Rantanen kirjoittaa Facebookissa.

– Heitä (Isis-perheitä) ei kannata tuoda tänne rasismin pesään, sillä tällä logiikalla he radikalisoituvat entisestään. Täältä karmeasta maastahan he lähtivät. Heidän on hyvä olla siellä, minne he menivät ja jossa he eivät kohtaa rasismia eivätkä radikalisoidu.

Miksi mahdollinen toinen kotimaa ei nouda?

Rantanen painottaa, ettei Isis-naisia tai -lapsia tule kohdella yhtään enempää silkkihansikkain kuin muitakaan pulassa olevia suomalaisia ulkomailla.

– Miksi heidän mahdollinen toinen kotimaansa ei hae heitä?
Kuka tämän on kirjoittanut? ”Omaiset” vai joku muu taho, joka haluaa painostaa päättäjiä tekemään suomalaisten turvallisuutta heikentäviä päätöksiä? Rantanen kysyy.

SUOMEN UUTISET