Ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja Mika Niikko penää hallitukselta nopeita toimia ulkomailla hätään joutuneiden suomalaisten palvelun parantamiseksi.

– Vuosittain noin kaksisataa suomalaista tarvitsee konsuliapua ulkomailla. Saamani palautteen perusteella osa hädänalaisista ei saa suurlähetystöistä tarvitsemaansa apua. Kansalaisen hengen pelastamisen tulisi olla valtion ykkösprioriteetti riippumatta hänen olinpaikastaan ja varallisuudestaan, sanoo perussuomalaisten kansanedustaja Mika Niikko.

Sairastuneet jätetään maailmalle

Niikko kirjoittaa asiasta blogissaan, jossa hän käyttää esimerkkinä sosiaalisessa mediassa ja julkisuudessa viime päivinä paljon huomiota herättänyttä Miikka Mustosen tapausta.

– Miksi Suomessa jopa tuhannet laittomasti maassa olevat saavat verovaroin täyden terveydenhuollon, mutta suomalaiset eivät saa välttämätöntä hoitoa ulkomailla?

– Arvovalinnoissa on jokin pahasti vialla, jos varta vasten terrorismitarkoituksessa Suomesta matkustaneille harkitaan erikoisjärjestettyä paluukyytiä, mutta varattomat sairastuneet joutuvat hengenvaaraan, Niikko sanoo.

Yksikään suomalainen ei saa jäädä ilman apua

Niikko vaatii hallitukselta välittömiä toimia hädänalaisten auttamiseksi.

– Suurlähetystöt tekevät hyvää työtä suomalaisten auttamiseksi maailmalla. Lähetystöjen toimivaltuuksia pitää laajentaa konsulipalvelulakia tarkastamalla, jotta yksikään suomalainen ei jää ilman apua. Tarvittaessa myös määrärahoja on lisättävä.

SUOMEN UUTISET