Perussuomalaisten kansanedustaja Riikka Purra huomauttaa, ettei Suomella ole minkäänlaisia velvollisuuksia terroristiseen toimintaan ja hirmuhallinnon tukemiseen osallistuneita naisia kohtaan.

– ISIS on äärimmäistä väkivaltaa ja jihadismia toteuttava ihmisvastainen järjestö, ja kyseiset naiset – suomalaisia tai ”suomalaisia” – ovat ehdottomasti tienneet tämän lähtiessään matkaan, Purra muistuttaa.

– Naiset ja erityisesti vanhemmat lapset olisivat merkittävä turvallisuusuhka, kuten useampi asiantuntija on todennut. Joidenkin arvioiden mukaan naiset ovat jopa vaarallisempia kuin Isis-miehet. Vaikka lapset ovat tietysti syyttömiä omaan tilanteeseensa, on melko selvää, että heitä ei onnistuttaisi tuomaan Suomeen, ilman että äidit tulisivat mukana.

Suomalaisten oikeustajua vastaan

Juhannuksen alla joukko professoreita lausui, että Suomella on velvollisuus avustaa Isis-naisten ja näiden lasten tuomisessa maahan.

– Kunpa sama joukko joskus yhtä ponnekkaasti vaatisi, että suomalaisia vanhuksia tai vammaisia tulee auttaa. Mutta ei. Mitä kaukaisempi ja haitallisempi kohde, sitä enemmän meidän tulee vaatia ihmisoikeuksia toteutettavaksi. Tämä on onneksi aika monen suomalaisen oikeustajun vastaista, Purra sanoo.

Hallitus hakee naiset ja lapset

Purran mielestä liberaalin oikeusvaltion tulkinta on perverssi, mikäli se näkee, että suomalaisten turvallisuus on toissijaista Isis-naisten turvallisuudelle.

– Tähän suuntaan eivät kuitenkaan vedä vain yllätyksettömät ”perustuslaki- ja ihmisoikeusasiantuntijat”, vaan yhä enemmän myös maan korkea poliittinen johto.

– Hallituksen koostumus huomioiden pidän todennäköisenä, että naiset ja lapset haetaan Suomeen varsin pian, Purra pelkää.

Artikkeliin lisätty Riikka Purran kommentteja 24.6.2019 klo 13.21.

SUOMEN UUTISET