Pääministeri Antti Rinne sanoi Helsingin Sanomien haastattelussa (21.6.2019), että Isis-leirillä olevia suomalaisia on perustus­lain takia lähtö­kohtaisesti autettava.

– Toivottavasti pystymme päättämään toimista ihmisten auttamisesta yhteispohjoismaisesti tai parhaassa tapauksessa eurooppalaisella tasolla, pääministeri Rinne toivoi.

Vaarallisia suomalaiselle yhteiskunnalle

Perussuomalaisten kansanedustaja Mika Niikon mielestä pääministeri leikkii tulella, jonka vaikutuksia hän ei ymmärrä.

– Terroristiseen järjestöön kuuluminen itsessään on osoitus siitä, että henkilö hyväksyy kansanmurhan kaltaisia tekoja ja on vaarallinen suomalaiselle yhteiskunnalle. Tällaisia ihmisiä ei pidä aktiivisesti auttaa palamaan Suomeen.

Mikään laki ei velvoita hakemaan

Niikko muistuttaa, ettei perustuslaki eikä mikään muukaan kansainvälinen sopimus velvoita Suomea hakemaan ketään pulaan jäänyttä suomalaista mistään päin maailmaa.

– Ketään rikoksesta epäiltyä ei ole aiemminkaan haettu Suomeen turvaan mahdolliselta rangaistukselta. Miksi nyt halutaan toimia toisin?

– Nyt on kyse henkilöistä, jotka ovat epäiltynä osallisina vakavasta rikollisuudesta. He ovat vakava uhka suomalaiselle turvallisuudelle, toivottavasti pääministeri ymmärtäisi tämän, Niikko kirjoittaa Facebookissa.

Niikko toteaa, että mikäli pääministeri aikoo toteuttaa ”valtion taksikyydin” epäillyille, tulee asia käsitellä myös ulkoasiainvaliokunnassa, jonka puheenjohtaja Niikko on.

SUOMEN UUTISET