Perussuomalaiset kansanedustajat ja Yleisradion hallintoneuvoston jäsenet Jari Ronkainen ja Olli Immonen pitävät verorahoitteisen Yleisradion viimeaikaista uutisointia ääri-islamistisista Isis-perheistä tarkoitushakuisena mielipiteenmuokkauksena.

Tämän ja edellisen viikon Ylen ulkomaan pääaiheena on ollut suomalaiset Isis-perheet Syyriassa.

– Ylen Isis-perheitä käsittelevät ulostulot näyttävät puhtaasti mielipidemuokkaukselta. Terroristien riveihin vapaaehtoisina lähteneistä henkilöistä pyritään maalaamaan kuvaa uhreina, jotka pitää pelastaa Suomeen, kansanedustaja Jari Ronkainen sanoo.

Aivopestyjen lasten hakeminen ei ole vastuullista

Ylen ohjelmissa on nostettu toistuvasti esiin Isis-perheiden tuominen Suomeen. Tiistain A-studiossa toimitusministeriön sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) kertoi, että suunnitelmia erityisesti Isis-lasten auttamiseksi on hallituksessa selvitelty.

– Ääri-islamismilla aivopestyjen lasten hakeminen konfliktialueilta Suomeen ei ole vastuullista toimintaa. Terroristeja palvelleiden aikuisten tuominen Suomeen ääri-islamismin pohjalle rakennetulta alueelta taas altistaa Suomen merkittävälle turvallisuusuhalle, kansanedustaja Olli Immonen tähdentää.

Yle uutisoi toistuvasti puolueellisesti

Kaksikko on aikaisemminkin syyttänyt verorahoitteisen Ylen ohjelmatuotantoa puolueellisuudesta. Heidän mielestään Yle ei toteuta omaa strategiaansa.

– Ylen arvot ovat riippumattomuus, luotettavuus ja ihmisen arvostaminen. Tämä ei nyt selvästikään toteudu, kun Ylen ulostulot puetaan ideologisesti ”oikeaoppiseen” kaapuun. Sen sijaan Ylen tulee tuoda tosiasiat esiin objektiivisesti kaikki oleelliset näkökulmat huomioon ottaen. Näiden pohjalta jokainen kansalainen voi muodostaa oman mielipiteensä, Ronkainen ja Immonen toteavat.

SUOMEN UUTISET