

LEHTIKUVA
Reijonen vaatii sisäministeriltä selvitystä Mannerheimintien leiriytyjien aiheuttamista kustannuksista
Perussuomalaisten kansanedustaja Minna Reijonen arvostelee Elokapinan järjestämän mielenosoituksen aihettamia liikennehäiriöitä ja kustannuksia. – Sisäministeriö valmistelee poliisin toimintaan liittyvän lainsäädännön ja yhteiskunta rahoittaa poliisin toimintaa. Veronmaksajilla on oikeus tietää, mihin veroeuroja käytetään.
Yhteiskunnan kustannuksiin osallistuu suomalainen veronmaksaja. Elokapinan Helsingissä järjestämä mielenosoitus työllisti runsaasti poliiseja ja kalustoa.
– Onko todella niin, että yhteiskunnan varoilla ja poliisin suojaamana voi tukkia pääkaupungin pääväylän määräämättömäksi ajaksi? Minna Reijonen kysyy.
– Onkin syytä kysyä, onko jokaisella kansalaisella täysin yhtenäinen oikeus katkaista julkinen liikenneväylä missä vain osoittaakseen mieltä rajattoman pitkäksi aikaa yhteiskunnan verovarojen maksaessa järjestelyt – ja täysin ilman minkäänlaista korvausvastuuta yhteiskunnalle aiheuttamistaan kustannuksista. On myös syytä kysyä, aikooko ministeriö muuttaa lainsäädäntöä tältä osin.
Voiko kuka tahansa häiritä liikennettä?
Reijonen esitti eduskunnalle sisäministerin vastattavaksi kaksi kirjallista kysymystä. Ensimmäisessä hän kysyy, onko jokaisella kansalaisella täysin yhtenäinen oikeus katkaista julkinen liikenneväylä missä ja milloin vain osoittaakseen mieltä rajattoman pitkäksi aikaa yhteiskunnan verovaroin maksaessa järjestelyt – ja täysin ilman minkäänlaista korvausvastuuta yhteiskunnalle aiheuttamistaan kustannuksissa.
Toisessa kirjallisessa kysymyksessä kysytään, paljonko kaikkiaan tuli maksamaan Mannerheimintien mielenosoitus yhteiskunnalle, kun mukaan lasketaan poliisin kulut, liikenteen katkaisusta aiheutuneet kulut ja muut mahdolliset kulut.
– Jäämme mielenkiinnolla odottamaan vastauksia.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Mannerheimintie lentoliikenteen häirintä Elokapina Sisäministeriö resurssit veronmaksajat kustannukset Maria Ohisalo Minna Reijonen Poliisi Helsinki
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Tynkkynen osti Verkkokaupasta ämyrin ja ajoi Mannerheimintiellä makoilevat herrantertut ylös aamuyöstä – “Ei autotiellä saa nukkua!”

Ronkainen ja Rantanen pöyristyivät poliisin toiminnasta Elokapina-mielenosoituksessa – kantelu eduskunnan oikeusasiamiehelle: “Nyt ollaan avaamassa Pandoran lipasta mielenosoitusten järjestämisessä”

Anarkistien blokki estää hälytysajoneuvojen liikkumisen Helsingin pääväylällä – ”Ihmettelen, että sisäministeri fanittaa tätä porukkaa”

Poliisi suojelee mielenosoittajia: Miksi tämän ryhmän edessä ollaan rähmällään? – ”Sydänpysähdyksen saaneet joutuvat hengenvaaraan”

Elokapina-mielenosoitus sai tiedostajat höyrähtämään – Yle-kolumnisti ja HS-tiedetoimittaja Tuukka Tervonen fantasioi jo itsemurhapommituksista

Antikainen: Elokapinan haitantekoon muulle yhteiskunnalle on puututtava

Reijonen: Onko aluevaalien pitämiseksi ajallaan ja koronaturvallisesti varauduttu?

Perussuomalainen Nuoriso: Elokapina ei kuulu kouluihin
Viikon suosituimmat

Valkoisen teinin tappajasta tuli Amerikan mustien sankari
Texasissa nuorten miesten nujakka päättyi toisen nuoren kuolemaan, koska musta nuorukainen oli tuonut koulun urheilukisoihin repussaan veitsen ja päätti käyttää sitä. Nyt valkoisen teinipojan tappajasta on tullut Amerikan mustien sankari, jolle ihmiset ovat lahjoittaneet jo yli puoli miljoonaa dollaria.

MTV Uutiset otti selvää, mistä maista suomalaisiin korkeakouluihin haetaan – Halla-aho: “Kukaan muu kuin toimittaja ei luullut, että Suomeen tultaisiin opiskelemaan länsimaista”
"Jos luulit, että suomalaisiin korkeakouluihin haetaan opiskelemaan eniten esimerkiksi Saksasta tai Britanniasta, niin metsään meni", kirjoittaa MTV Uutiset artikkelissaan, jossa se on selvittänyt, mistä maista suomalaisiin korkeakouluihin haetaan opiskelemaan. - Kukaan muu kuin toimittaja ei luullut, että Suomeen tultaisiin opiskelemaan länsimaista, toteaa eduskunnan puhemies, perussuomalaisten Jussi Halla-aho Facebook-kirjoituksessaan.

Ulosottovelallisten tilanne paranee – Ari Koponen: ”Aito mahdollisuus päästä pois veloista”
Hallitus päätti puoliväliriihessä kirjauksesta, jolla etsitään keinoja auttaa ulosottovelallisia uuteen alkuun. Tarkoituksena on, että koron lisäksi myös velan pääoma tosiasiallisesti lyhenee.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

Purra: “Suomalaisen veronmaksajan ei pidä kustantaa sitäkin lystiä, että joku roudaa jopa bisneksenä porukkaa tänne”

Purra myllyttää hyväuskoisia poliitikkoja: “Voisi kysyä, että miten mitään näin päätöntä voi edes keksiä”

SDP sulki perussuomalaiset ulos pormestarineuvotteluista – Vigelius: Nurmisen puheet yhteistyön tärkeydestä ovat ristiriidassa tekojen kanssa
Tampereen pormestariksi todennäköisesti nouseva Ilmari Nurminen (sd.) kertoi torstaina, että perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit on jätetty pois neuvotteluista Tampereen pormestariohjelmasta vuosille 2025–2029.

Manner-Espanjan sähköjärjestelmä romahti – yhteiskunta meni täysin sekaisin
Sähköt katkesivat tänään Espanjassa sekä Portugalissa ja kaaos iski välittömästi. Lähes kaikki modernin yhteiskunnan toiminnot ovat riippuvaisia toimivasta sähköverkosta, mikä tuli jälleen todistetuksi. Espanjan kansallinen kyberturvallisuusinstituutti tutkiikin, onko sähköverkon romahtamisen syynä kyberhyökkäys. Todennäköisin syy liittyy kuitenkin säätilaan.

Hallitus uusii YEL-työtulon – Marinin hallituksen kohtuuton ja typerä järjestely johtaisi katastrofiin
Yrittäjien eläkejärjestelyistä on ollut paljon puhetta nykyisen hallituksen puoliväliriihen yhteydessä. Voimassa oleva lainsäädäntö on Marinin hallituksen politiikan seurausta, ja erityisavustaja Asmo Maanselän (ps.) mukaan se johtaisi katastrofiin vuonna 2029.

Ruuan arvonlisävero laskee – kuluttajan ostovoima vahvistuu
Arvonlisäverotusta kevennetään alentamalla 14 prosentin arvonlisäverokantaan kuuluvien hyödykkeiden verokanta 13,5 prosenttiin vuodesta 2026 alkaen, valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi keskiviikkoiltana hallituksen puoliväliriihen tiedotustilaisuudessa.